Paris’te 15 Ağustos kutlandı

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları 15 Ağustos atılımını kutlayarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüdü. 

Fransa Demokratik Kürt konseyi (CDK-F)'nin çağrısıyla yapılan yürüyüşe ACTİT ve Paris Pir sultan Abdal Dergahı temsilcileri katılım sağladı.

Saat 18.00'de Gar de l’Est önünde Kürdistanlıların yoğun katılımı ile başlayan yürüyüşte "Türk faşizmi kaybetti, Kürdistan kazandı" " Öcalan'a özgürlük" pankartı taşındı.

Yürüyüş boyunca Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken bildiriler dağıtıldı.

Republıqe meydanına gelindiğinde bir mitingi düzenlendi. Tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Paris Demokratik Kürt toplum merkezi meclisi eşbaşkanı Cengiz Baldaş Öcalan üzerinde uygulanan tecrite dikkat çekerek şunları ifade etti" Öndeliğimizden iki yıldır haber alamıyoruz, ailesi ve avukatlarının görüş talepleri ret ediliyor. Önderlik şahsında Kürt halkına tecrit uygulamaktadır. Bizler Önder Apo'suz hayatı sonuna kadar ret edeceğiz direnişi büyüterek hergün alanlarda olacağız " dedi.

Eylem Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanana kadar kesintisiz eylem çağrısının ardından "Be Serok Jiyan Na Be" sloganları ile son buldu.