Paris katliamı Viyana’da protesto edildi

9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleştirilen katliam, Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi.

Saat 15.00’te Museumsquartier’de bir araya gelen yüzlerce kişi üzerinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in posterlerinin yanı sıra süresiz dönüşümsüz açlık grevinin 66. gününde olan Güven'in ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıdı.

Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde yapılan yürüyüşe çeşitli sol ve sosyalist örgütler de katıldı.

Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Avusturya Demokratik Kürt Toplum Meclisi Eş Başkanı Halis Sever katliamda şehit düşen üç devrimci Kürt kadınını anarak başladı.

Sever “Her ne kadar Fransız yetkililer failleri ortaya çıkarmamış olsa da bizler faillerin kim olduğunu biliyoruz” dedi.

Bu katliamın Türk miti tarafından yapıldığını, ancak Fransız yetkililerin sorumluluklarının da olduğunu belirten Sever “Bu katliam aynı zamanda kadın özgürlük mücadelesine karşı yapıldı” diye konuştu.

Mücadelenin devam ettiğini ve Türk devletinin amacına ulaşmadığını da vurgulayan Sever’in konuşmasından sonra kitle, "Jin Jîyan Azadî", "Katil Terörist Erdoğan" sloganları attı.

Fransız Konsolonsluğu önünde ise Komintern (Komünist Sendikacılar Derneği) Anadolu Halklar Federasyonu, Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu ve Avrupa Türkiyeli işçiler Konfederasyonu ve Sosyalist Kadınlar Birliği adına birer konuşma yapıldı. Konuşmalar sonrası eylem sona erdi.