Paris Katliamı Lefkoşa'da protesto edildi

Fransa’nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013'te üç kadın devrimcinin katledilmesi Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa’da bulunan Fransa Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan ( Rojbîn) ve Leyla Şaylemez’in (Ronahî) şehadetlerinin 10'ncu yıl dönümü dolayısıyla Kıbrıs İçişleri Bakanlığı önünde bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, Fransa Konsolosluğu'na doğru yürüyüşe geçti.

Anarşist, ANTİFA Lefkoşa, Ramon ve IWW gençlik üyelerinin de yer aldığı eylemde, katledilen üç kadın devrimci ile ikinci Paris Katliamı’nda katledilen Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl'ın resimlerinin yer aldığı pankartlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının yer aldığı flamalar ve PKK, HPG bayrakları taşındı.

Yürüyüş esnasında sık sık "Bijî berxwedana gerîla", "Bijî Serok Apo", "Bijî PKK", "PKK intikam”, “Sara, Rojbîn, Ronahî, Jin jiyan azadî" sloganları Kürtçe, Türkçe ve Rumca atıldı.

Fransa Konsolosluğu önünde mitinge dönüşen eylem, üç devrimci kadın anısına saygı duruşu ile başladı. Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’nin hazırladığı bildirinin okunduğu ve Siyasetçi Lezgin Serhat ile Kıbrıs Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Fatma Doğan’ın birer konuşma yaptığı eylem sloganlarla sona erdi.