NSU 2.0 imzalı mektup soruşturmasında 2 gözaltı

Almanya’da çoğu tanınmış göçmen ve sol cenahtan isimlere tehdit mektubu gönderilmesiyle bağlantılı olarak eski bir polis ve eşinin geçici olarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Almanya'da 2000-2007 yıllarında 9’u göçmen ve bir kadın polisi 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU)’ya atıfta bulunan bir grup Neonazi NSU 2.0 imzasıyla son dönemlerde aşırı sağcı içerikli tehdit mektuplar gönderiliyordu.

Şu ana kadar 69 kişiye gönderildiği tespit edilen mektuplara ilişkin soruşturmayı yürüten Frankfurt savcılığı bir kadın ve bir erkeğin gözaltına alındığını açıkladı. Mektupları gönderdikleri tahmin edilen söz konusu kişilerin Bavyera Eyaleti’nde yaşadıkları, erkek olanın eski bir polis memuru olduğu, diğerinin de onun eşi olduğu belirtildi.

GÖZALTINDAN SONRA SERBEST BIRAKILDILAR

Savcılık 63 ve 55 yaşındaki zanlıların aralarında Federal Meclise üyesi parlamenterlerin de bulunduğu çok sayıda kişiye tehdit ve nefret suçu içeren mektuplar gönderdiğini tespit etti. Kısa bir süre sonra gözaltına alındıktan sonra her iki zanlı haklarında somut delilerin bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Polisin zanlıların evinde yaptığı aramada el konulan çok sayıda hard diske ilişkin incelemenin uzun bir süre alacağı belirtildi. Aynı şekilde çiftlere yönelik soruşturmanın da devam ettiği açıklandı. Zanlılardan eski polisin daha önce aşırı sağcı suçlara karıştığı ve güvenlik birimlerince bilindiği öğrenildi.

Konuyla ilgili haber: