Norveç’te Kürtler ve dostları alanlardaydı

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları Norveç’in başkenti Oslo ile Tønsberg kentinde protesto edildi.

OSLO

Türk devletinin işgal saldırısını başlattığı 9 Ekim’den bu yana protesto gösterilerini sürdüren Norveç’in başkenti Oslo’da yaşayan Kürtler ve dostları bugün de ayaktaydı. Bugünkü gösteri UNGKURD Gençliği’nin çağrısıyla Oslo Sentral merkezi önünde gerçekleşti. Bir saat süren gösteride Rojava’da gerçekleşen katliamlar anlatılarak Türk devleti kınandı.

TØNSBERG

Norveç’in diğer bir kenti Tønsberg’de de Kürtler ve dostları Türk devletinin katliamlarını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. Soğuk hava ve kar yağışı altında gerçekleşen gösteride Tønsberg Belediye Meclis’inin Kızıl Parti Temsilcisi Ole Marcus Smerud bir konuşma yaptı. Smerud, Türk devletinin sivillere karşı kimyasal silah ile fosfor kullandığını belirterek savaş suçu işlediğini söyledi.

Ayrıca Tønsberg Sosyalist Sol Partisi’nden Başkan Yardımcısı Kristine Andersen de Türk devletinin Rojava’da halkalara yönelik terör uyguladığını ifade etti. Yürüyüş atılan sloganlarla sona erdi.