NCDK-İsviçre: Öcalan’a özgürlük otobüsünü görkemli karşılayalım

“Öcalan’a ve politik tutsaklara özgürlük” sloganıyla Avrupa kentlerini dolaşan otobüs, 2 gün boyunca İsviçre’de olacak.  NCDK-İsviçre, herkesi görkemli bir şekilde otobüsü karşılamaya davet etti. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile cezaevlerindeki siyasi tutsakların özgürlüğü talep etmek ve Öcalan’ın fikirlerini yaymak amacıyla 9 Ekim’de Fransa’nın Strasbourg kentinden yolan çıkan otobüs, Cumartesi ve Pazar günü İsviçre’de olacak. 

'TÜRK DEVLETİNİ RAHATSIZ EDELİM!'

İsviçre Demokratik Kürdistanlılar Topluluğu (NCDK) yaptığı bir açıklama ile herkesi görkemli bir şekilde özgürlük otobüsünü karşılamaya davet etti. Avrupa’da başlatılan Öcalan’a özgürlük eylemleri kapsamında son dönemde İsviçre’nin birçok kentinde yapılan eylemlerin hatırlatıldığı açıklamada, devamla şunlar ifade edildi:

“İsviçre’de demokratik bir şekilde ortaya koyduğumuz birçok eylem Türk devletini rahatsız etmiş; son olarak Bern merkez tren istasyonundaki billboardlarda dönen Öcalan özgürlük posteri üzerine Türk devlet yetkilileri İsviçre ile doğrudan temas kurarak bu posterlerin kaldırılmasını istemişti. İsviçre ise Türk devletinin bu isteğini kabul etmemişti. Türk devletinin hukuksuz ve taleplerine karşılık biz İsviçre’deki Kürdistanlılar ve onların dostları sesimizi daha çok yükselterek Önderliğimizin özgürlüğünde ısrarcı olmalı ve Türk devletinin katliamcı yüzünü daha çok deşifre etmeliyiz. Onların katliamcı yüzü deşifre oldukça daha çok rahatsız olacaklar.” 

‘SESİMİZİ NE KADAR YÜKSELTİRSEK ÖZGÜRLÜK O KADAR YAKIN OLACAK'

Öcalan’a özgürlük otobüsünün görkemli bir şekilde karşılanmasının İsviçre hükûmetine büyük bir mesaj verilmesi anlamına geleceğinin ifade edildiği açıklamada, “Önderliğimiz üzerindeki tecridin kırılması ve özgürlüğünün sağlanması için artık biz Kürtlerin sabrı kalmamıştır. Biz ne kadar çok direnir ve sesimiz yükseltirsek özgürlük o kadar daha yakın olacak. Bu amaçla herkes Cumartesi ve Pazar günü İsviçre’de olacak Öcalan’a özgürlük otobüsünü karşılamak için düzenlenecek eylem ve etkinliklere katılmalı” denildi. 

YER VE SAATLER

Otobüsün İsviçre’de kitlesel bir şekilde karşılanacağı yerler ve saatler şu şekilde:

14 Ekim Cumartesi: Zürih, WerdmühlePlatz, saat 11.30

14 Ekim Cumartesi: Basel, BarfüsserPlatz, saat 14.00

15 Ekim Pazar: Cenevre, Place Béla-Bartok saat 13.30