NAV-DEM ve YJK-E'den Şengal ve Rojava için eylem çağrısı  

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) ve Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E), Türk devletinin Şengal ve Rojava'da Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına karşı, acilen her alanda eyleme geçme çağrısında bulundular.

NAV-DEM ve YJK-E adına yapılan ortak açıklamada, diktatör Erdoğan liderliğindeki Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarını, içeride ve dışarıda halklara dönük yeni bir faşist saldırgan dönemin kapısını açan son referandum sonrası yaygınlaştırdığına dikkat çekildi. Yine son saldırıların Ermeni soykırımının yıldönümü olan 24 Nisan'a denk getirildiği hatırlatılan açıklamada, yüzyılın başında Ermeni, Asuri-Süryani ve Rum-Pontus halklarına dönük soykırımların, Kürt halkının tarihten ve coğrafyadan silinmesiyle, tamamlanmak istendiği vurgulandı.

Açıklamada, Êzidî Kürtlerin yaşadığı Şengal'le birlikte, Kürdistan'ın Rojava, Başur ve Bakur parçalarını aynı anda hedef alan son bombardımanın, Türk devleti açısından Êzidî, Müslüman, Alevi, Başur, Rojava ve Bakur'lu ayrımı koymadan ve içerisi-dışarısı demeden, hiçbir sınır tanımadan tüm Kürtlerin hedef olduğunun bir kez daha görüldüğü vurgulandı. Kürt soykırımının, aynı zamanda Mezopotamya ve Anadolu'daki tüm etnik-dinsel-kültürel toplumların kırımı olduğunun altını çizen NAV-DEM ve YJK-E, bu nedenle son saldırılar vesilesiyle faşist Erdoğan liderliğindeki Türk devletinin sınır tanımaz terörüne karşı, Kürdistan'ın tüm parçaları ve yurtdışında Êzidîsi, Alevisi ve Müslümanıyla tüm Kürtler ile Kürdistani toplulukların, acilen bulundukları alanlarda tüm güçleriyle harekete geçmesinin, hayati bir görev ve sorumluluk olduğunu duyurdu. Başta kendilerine bağlı meclisler olmak üzere, Almanya'daki tüm Kürt ve Kürdistani kurum ve örgütlerden, faşist Türk devletinin terörüne karşı eyleme geçmesini isteyen NAV-DEM ve YJK-E, Demokratik Güçbirliği, Hayır Platformu, ABDEM ve HDK-A bileşenleriyle, dost, ilerici, devrimci, demokrat, antifaşist tüm kesimlere de, ortak mücadele ve dayanışma çağrısında bulundular.

ULUSLARARASI GÜÇLERE ÇAĞRI

NAV-DEM ve YJK-E, son olarak başta Almanya hükümeti olmak üzere, Avrupa hükümetleri ile Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, ABD ve Rusya gibi uluslararası kurum ve güçlere de, Türk devletinin Kürt soykırım saldırılarına karşı acilen tavrı alması çağrısı yaptı. Başta Almanya ve Avrupa olmak üzere dünya genelinde insanlığın en tehlikeli düşmanı olan IŞİD'e karşı, yıllardır Şengal'de, Rojava'da ve Güney Kürdistan'da büyük bir kahramanlıkla karşı koyan ve Şengal, Rojava ile Rakka'da büyük başarılar sağlayan Kürt halkının savunma güçlerinin hedef alındığını hatırlatan NAV-DEM ve YJK-E, Türk devletinin son saldırıyla IŞİD'in en büyük destekçisi olduğu ve giderek zayıflayan IŞİD'i korumak istediğinin, bir kez daha ispatlandığına dikkat çekti. Bu nedenle özellikle IŞİD'e karşı uluslararası mücadele koalisyonunda bulunan güçler başta olmak üzere, uluslararası toplumun, Türk devletinin terörüne karşı durmasının, IŞİD ile mücadele konusundaki samimiyetlerine ilişkin bir sınav ve test olduğunun altını çizen NAV-DEM ve YJK-E, ilgili güçlerden bu yönlü görev ve sorumluklarına sahip çıkma beklentilerini duyurdu.