NAV-DEM, Ramazan bayramını kutladı

NAV-DEM, İslam aleminin Ramazan bayramını kutlayarak, 24 Haziran'ın İslam alemi için fırsat olduğuna dikkat çekti.

Ramazan Bayramı vesilesiyle bugün yazılı bir mesaj yayımlayan NAV-DEM, "İslam toplumlarında, barış, kardeşlik ve yeni başlangıçların bayramı olan mübarek Ramazan bayramını, başta yurtsever halkımız olmak üzere tüm İslam alemine kutluyoruz” dedi.

Mesajda, "Kürt halkı, İslam’ın özüne yakışır bir yaklaşım sergileyerek, din ve mezhep istismarından uzak durmaktadır. Kürt halkına İslam adı altında bu saldırılar yapılıyor" denilerek, şunlar ifade edildi: "Kürt halkının demokratik birliği aynı zamanda Ortadoğu'da yaşanan sorunların demokratik çözümüne de gerçek çare olacaktır. Kürt halkının demokratik birliği, barışı emreden İslam'a inanan her Müslümanın destek vermesini gerektiren bir muhtevaya sahiptir. Kürdistanlıların bayram ziyaret ve sohbetlerinde başlıca gündemin ulusal birlik olması gerektiğine inanıyoruz. Bayramlar birlik, dayanışma ve paylaşımın zirvede olduğu günlerdir"

'24 HAZİRAN FIRSATINI DEĞERLENDİRELİM'

Mesajda, Kürt halkının, oruç ayını da Türk devletinin saldırılarıyla geçirdiğine vurgu yapılırken, "Kürdistan'da direnen her insan ve değer, insanlık tarihini ve geleceğini temsil etmektedir" denildi.

NAV-DEM, 24 Haziran'daki seçimlerin, İslam aleminin huzurlu, adaletli yaşaması için fırsat olduğuna değinilerek, seferberlik ruhuyla HDP'ye destek istedi.