NAV-DEM, '10 Aralık' eylemlerine çağırdı

NAV-DEM, Dünya İnsan Hakları Günü için eylem takvimini açıkladı ve AKP-MHP faşizmine karşı eylemlere katılım çağrısı yaptı.

NAV-DEM, bugün yaptığı yazılı açıklamada, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinliklerine güçlü katılım çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Bugün tüm dünyada insan haklarına dayalı bir ortak yaşam ideali; ekonomik, kültürel, dinsel, etnik, cinsel vb. her türden 'savaş' gerekçesiyle yaşanan küresel çapta olağanüstü hal rejimleriyle büyük bir tehdit altındandır. Aslında karşı karşıya olunan büyük bir insanlık krizidir. Bu krizin en başta Türkiye özelinde hem de dünya genelinde tezahürü ise şiddetin her türünün sistematikleşmesi, yaygınlaşması ve hatta sıradanlaşmasıdır" denildi.

'AKP-MHP İNSANLIK ONURUNA SALDIRIYOR'

AKP/MHP'nin milli faşist mutabakatla bugün insanlık onuruna saldırdığına dikkat çekilen açıklamada, OHAL sürecindeki ağır hak ihlallerine dikkat çekildi.

Cezaevlerindeki işkencelere, yargısız infazlara, iş cinayetlerine, kadına dönük şiddet ve cinayetlere de değinilen açıklamada, "Toplu gösteri ve yürüyüş hakkının OHAL dolayısıyla askıya alındığı Türkiye’de insanlar sorunlarını ve tepkilerini sosyal medya aracılığıyla iletirken de yargı kıskacıyla karşı karşıya gelmektedir. Sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları dolayısıyla haklarında dava açılan, gözaltına alınan, tutuklanan yurttaşların çetelesini tutmak bile imkansız hale gelmiştir" diye kaydedildi.

Türkiye'nin gazetecilerin en çok tutsak edildiği ülkelerde de başı çektiğine vurgu yapılan açıklamada, "Bu karanlıktan çıkmanın tek yolu; insan haklarına, hukuka, anayasaya, bağlı olunan uluslararası sözleşmelere saygıdır. Türkiye bu karanlık günlerde barışın kıymetini ve anlamını kavrayamamıştır" mesajı verildi.

'EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KATILALIM'

NAV-DEM, şunları da kaydetti:

"Başta Kürt Halk Önderi A. Öcalan'a özel uygulanan tecrit ve izolasyon politikası, cezaevlerinden işkence çığlıklarının yükseldiği, sokaklarda yargısız infazların yapıldığı, sivil toplum kuruluşlarının KHK’larla kapatıldığı, insan hakları savunucularının uydurma gerekçelerle tutuklandığı, basının tek sesli hale getirildiği bu faşizane diktatörlük rejimine karşı, ortak vereceğimiz mücadeleyle barış, eşitlik ve adalet için herkesin yapabileceği bir şey vardır!

Bu anlamda 9 Aralık'ta Almanya'nın birçok merkezinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle yapılacak olan eylem ve etkinliklere tüm meclisler, bileşenler, demokratik dost çevreler ve halkımızı en güçlü bir şekilde katılmaya çağırıyoruz."

EYLEM TAKVİMİ

8 Aralık - Düsseldorf, saat 16.00-19.00 arası Bertha v. Suttner Platz, bilgilendirme standı

9 Aralık - Hannover, saat 14.00'da HBF önünde yürüyüş ve miting

9 Aralık - Bodensee, saat 16.00'da Wilhelmplatz'da miting

9 Aralık - NRW genelinde saat 13.00'da Köln Bahnhofvorplatz'da miting

9 Aralık - Hamburg, saat 15.00'da HBF önünde yürüyüş ve miting

9 Aralık - Berlin, saat 15.00'da Hermannplatz'da miting

10 Aralık - Hannover, saat 12.00-18.00 arası HBF önünde uyarı nöbeti

10 Aralık - Hanau'da saat 13.00-15.00 arası Marktplatz'da bilgilendirme standı.