Nav-Berlin şehit Tekoşer Piling’ı andı

Anma’da, Rojava’daki direnişe ortak olmak için katılan Tekoşer Piling gibi devrimin sahiplenilmesi gerektiği belirtildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Lorenzo Orsetti (Tekoşer Pîling) için anma etkinliği düzenlendi.
Nav-Berlin’in organize ettiği anmaya, DEST-DAN Kadın Meclisi, Şehit Sara Dorşin Komünü üyeleri ile Lorenzo Orsetti'nin ailesi katıldı.
Kürdistan şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Nav-Berlin Şehit Aileleri Komisyonu adına Dayê Gozê söz aldı.

Dayê Gozê bütün Kürdistan şehitleri önünde saygı ile eğildiğini belirttikten sonra şu ifadeleri kullandı: “Rojava direnişi bütün dünyada yankılandı, uluslar arası alanda bir örnek oldu. Bu nedenle Kürt halkı ile birlikte enternasyonalist gençler de direnişe dahil oldu. Kürt halkı üzerindeki baskı ve zulme karşı özgürlük için hep birlikte mücadele yürüttüler.”
Şehidin babası Alessandro Orsetti ise, Tekoşer’in, Kürt halkının meşru talepleri doğrultusunda mücadele yürüten Kürt gençlerine destek vermek, Rojava'da yaşamsallaşan demokratik komünal yaşamı görmek, direnişe ortak olmak amacıyla katıldığını söyledi.
Şehit Sara Dorşin Komünü üyesi Nike ise “Rojava Devrimi, Kürdistan halklarının direnişi ile başlayan ve enternasyonalistleri kapsayan köklü bir devrimdir. Kapitalist dünya sistemine alternatif olan Demokratik Modernite Rojava'da yaşam bulduğu için direnişe enternasyonalistler de katılım sağladı. Şehit Lorenzo da bu devrimle bütünleşerek yaşamını mücadeleye adadı” diye konuştu. Anmada söz alan Nav-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz ise şunların altını çizdi: “Rojava Devrimi halkların ümididir. Hep birlikte bu devrime sahip çıkmak gerekir . Önder Apo'nun paradigması sadece Kürdistan'da değil küresel çapta bir yayılma alanı buldu. Bundan kaynaklı enternasyonal gençler Rojava'ya giderek mücadele ettiler. Bugün de enternasyonal şehit Tekoşer'i anıyoruz . Şehit Tekoşer şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ile anıyorum.”
Anma, şehit Tekoşer Piling’ı mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi sonrası atılan “Şehîd namirin” sloganları ile sona erdi.