Nancy’de Türk devleti ve çeteleri protesto edildi

Fransa’nın Nancy kentinde, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Saldırıların başladığı 9 Ekim’den bu yana her Cuma günü bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletini protesto ediyor.

Eylemde Türk devletinin saldırıları ile katliam gerçekleştirdiğine dikkat çekilerek etnik temizlik ve bölgenin demografik yapısını değiştirdiği belirtildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda DAİŞ’e karşı savaşta büyük bedeller ödeyen bölge halkının Türk devletinin işgal saldırıları sonrasında DAİŞ tehlikesi ile de karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Ulusal birliğin Kürt halkı açısından önemine vurgu yapılan eylemde, Güney Kürdistan’a Türk işgaline karşı yürütülen “Türk turizmini ve mallarını boykot” kampanyasına katılım çağrısı yapıldı.

Sık sık “DAİŞ terörist, ortağı Türkiye”, “Katil Erdoğan, terörist Erdoğan” sloganlarının atıldığı eylemde, DAİŞ’in Avrupa’da birçok sivili katlettiği de hatırlatılarak, bu savaşın durdurulmasının tek yolunun “halkların birlikte mücadelesi” ile mümkün olabileceğinin altı çizildi.