Mustafa Nesanır Montpellier’de anıldı

PKK davasından 27 yıl hapis yattıktan sonra geçtiğimiz yıl Dîlok’ta 30 Ocak günü vefat eden Mustafa Nesanır, Fransa’nın Montpellier kentinde ailesinin katılımıyla kitlesel anıldı.

1993-2020 yılları arasında PKK davasından hapis yatan ve hapishane koşullarından kaynaklı yakalandığı akciğer kanserinden dolayı 30 Ocak 2022’de yaşamını yitiren Mustafa Nesanır, şehadetinin birinci yıl dönümü dolayısıyla Fransa’nın Montpellier kentinde kitlesel bir etkinlikle anıldı.

Montpellier Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anma etkinliğine Mustafa Nesanır’ın ailesinin yanı sıra Kurdistanlılar katıldı.

Kurdistan Özgürlük ve Demokrasi Mücadelesi Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, aynı zamanda Nesanır’ın ablası olan Montpellier DKTM Eşbaşkanı Fatma Nesanır kısa bir konuşma yaptı.

Kardeşi şahsında tüm Kurdistan Özgürlük Şehitlerini anan abla Fatma Nesanır,

PKK'nin bir şehitler partisi olduğunu belirterek, “Bize düşen, şehitlerin ideallerini gerçekleştirmek için mücadeleyi yükseltmektir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından siyasi sürecin de değerlendirildiği anma etkinliği, “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile son buldu.