Mulhouse'da 'Şiddet faşizmdir, öz savunma hakkımız' paneli

Fransa'nın Mulhouse kentinde kadınlar, panel düzenleyerek, 'Şiddet Faşizmdir, Öz Savunma Hakkımızdır' mesajını verdi.

Fransa'nın Mulhouse kentinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle bir panel düzenlendi.

'Şiddet Faşizmdir, Öz Savunma Hakkımızdır' konulu panel, Mulhouse Demokratik Kürt Toplum Merkezinde yapıldı. Panele konuşmacı olarak Mulhouse Kürt Kadın İnisiyatifi adına Ayfer Meral katıldı.

Onlarca kadının katıldığı panel, geçtiğimiz günlerde Besta bölgesinde yaşamını yitiren gerilla komutanı Delal Amed ve 12 yoldaşı anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

'BAŞKAN APO'YA BORÇLUYUZ'

Panelde ilk sözü alan Mulhouse Kürt Kadın İnisiyatifi Temsilcisi Ayfer Meral, "5 yıllık erkek egemen sistem, kendini toplum üzerinde sistemleştirerek devam etmektedir. Bu egemenlikli sistem kendini karşımıza, kapitalizm ve faşizm olarak çıkartmaktadır. Biz örgütlü kadınlar bu sisteme karşı kendi öz savunma sistemimizi kurarak karşı durabiliriz" dedi.

Meral, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadınlar için önemine de dikkat çekerek, şunları belirtti: "Başkan Apo Kürt kadınının uyanışının temel taşlarındandır, Kürt kadını bugün kendini biraz özgür hissedip, örgütlenebiliyorsa, Rojava devrimine kendi rengini katıp dünya kadın hareketlerine ilham kaynağı olabiliyorsa, bunu Başkan Apo'ya borçludur. Kürt kadını bu anlamıyla özgürlüğün tadını Başkan Apo'nun felsefesinden almıştır. Başkan Apo'nun bu emeklerine karşı da Kürt kadını onun fiziki özgürlüğünü sağlamak ile yükümlüdür."