‘Müslümanlar AKP'ye sandıkta yanıt vermeli’

Normandiya’da Kürdistan İslam Topluluğu halk toplantısı yaptı, mevlit verdi. Hafız Turhallı, Müslümanları seçime ilişkin uyardı ve AKP zulmüne sandıkta yanıt vermeye çağırdı.

Fransa’nın Normandiya Bölgesi’nde Kürdistan İslam Topluluğu (CîK) öncülügünde halk toplantısı yapıldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı ve Kürdistan İslam Topluluğu (CİK) Başkanı Hafız Turhallı, Van İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser ve CîK Şura Üyesi Melle Şefket’in de konuşmalar yaptığı toplantıda mevlit de verildi.

'ZALİMLERİ YÖNETİME TAŞIYANIN VEBALİ BÜYÜK'

Hafız Turhallı, Müslüman seçmenlere seslenirken, İslam dininin, seçme seçilmeyi bir çeşit istişare olarak tanımladığını belirterek, hadislerden örnek verdikten sonra, tüm Müslümanlara sandıklara gitme çağrısında bulundu.

Turhallı, 24 Haziran seçimlerinde zalimleri yönetime taşıyan insanların da vebalinin büyük olacağını söyleyen Turhallı, "Kürdistan coğrafyasını yakıp yıkan, binlerce Müslüman Kürdü katleden Erdoğan'a oy veren Müslümanların hiç sorumluluğu yok mu? Bu vebal, yapanla birlikte yapana destek verenin boynunda Mahşer Günü’ne kadar asılı duracaktır" ifadesini kullandı.

'İSLAM ÜMMETİNE VE VİCDANIMIZA SAHİP ÇIKALIM'

Turhallı, şu değerlendirmeleri de yaptı:

"Kürdistan'da neden medreselerimiz kapatıldı? Devlet neden kendisine bağlı binlerce din görevlisini Türk-İslam senteziyle yetiştirerek Kürtlerin camilerinde görevlendirdi? Diyanet kurumu Kuran dinini sadece Müslüman kitleleri uyutmak için oluşturmadı mı? Bütün bu zulüm ve çarpıtmanın sorumluları kimler? Bugün bile sadece Kürdistan’a gittiklerinde ellerine Kuran ı Kerim'i alarak sallayanların, böylelikle insanlarımızın ve Müslümanların akılları ile alay etmenin sorumluluğu kime aittir?

Dünya menfaatine, altına, kömüre, paraya ve münafıkların sözlerine aldanmayalım. İslam ümmetine, mazlum halklara ve kendi vicdanımıza karşı sorumluluk hissi ile reylerimizin rengini ve gideceği yeri seçelim. Yoksa zalime, hırsıza, katile ve dolandırıcılarla beraber hasr olmaktan kurtulamayız."

'HDP'NİN KAZANMASI MAĞDURİYETLERİ BİTİRECEK'

Van İpekyolu Belediye Eş başkanı Veysel Keser de, Türkiye’de siyaset ve ekonominin normalleşmesi, kriz, kaos ve kutuplaştırmanın bitmesi açısından bu seçimin bir fırsat olduğunu belirtti. HDP’ye güç vererek; demokratik, çoğulcu siyasetin önünün açılacağını belirten Keser; Kürt, Türk ve Alevilerin, farklı aidiyetten tüm kesimlerin gönüllü demokratik birlikteliğinin HDP ile mümkün olabileceğinin altını çizdi. HDP’nin güçlü kılındığı bir 24 Haziran seçimlerinden sonra, mağduriyet ve ret siyasetinin biteceğini, eşitlik, özgürlük, kardeşlik ile hak ve hukukun kazanacağını belirtildi. Keser, özellikle 24 Haziran seçimlerinde Kürt halkının ve Türkiye'deki anti-faşist çevrelerin kazanacağı başarının, bölge halkları ve insanlık açısından önemine değindi.

Toplantı, katılımcıların sorularına verilen yanıtların ardından verilen mevlitle sona erdirildi.