Moskova'da Kürtler tecridi protesto etti

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan mutlak tecridi protesto etti.

Moskova'da düzenlenen bir eylemle, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı tecride tepki gösterildi.

Eylemde Moskova Kürt Meclisi adına açıklamada bulunan Rafike Kamıl, tecridin bir konsept çerçevesinde uygulandığını ve bu tecridin tüm Kürt halkı üzerinde yürütüldüğünü dile getirdi.

Kamıl, "faşist Türk devletinin Kürdistan'ın her dört parçasına saldırdığını" ve "bu saldırının şimdiye kadar başarılı olmadığı gibi bundan sonra da başarıya ulaşmayacağını" kaydetti.

Türk devletinin Heftanîn'de gerilla tarafından püskürtüldüğünü belirten Kamıl, aynı işgalci günün Şengal'e karşı da saldırı planı olduğunu, ancak burada da tüm planlarının boşa çıkarılacağını vurguladı.

Kamıl, KCK'nin 12 Eylül'den itibaren başlattığı "Tecride, Faşizme, İşgallere son; Özgürlüğü Sağlama zamanı" sloganıyla başlattığı hamleye katıldıklarını ifade ederken, Rusya ve dünyada yaşayan tüm Kürtlere bu hamleye katılma çağrısında bulundu.

Moskova'daki Kürt kadınları organizasyonu adına Eka Qulixan da Rusya'da yaşayan Kürt kadınlarının tecridi hiçbir zaman kabul etmediklerinin altını çizdi.

Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşana dek mücadeleyi yükselteceklerinin belirten Qulixan, Kürt kadınlarının mücadelesinin Kürt halkının özgürlüğüyle sonuçlanacağını vurguladı.