Moskova’da 15 Ağustos kutlandı

15 Ağustos atılımının 33’üncü yıl dönümü Moskova’da kutlandı.

Rusya Federasyonu Başkenti Moskova’da 15 Ağustos atılımının 33’üncü yıl dönümü vesilesiyle bir etkinlik düzenlendi. Lunaçarski Kültür Salonunda yapılan kutlama Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Moskova’da faaliyet yürüten Kürt Kurumlarının ortak düzenlediği etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Kürt siyasetçi Adil Cotkar yaptığı konuşmada, “15 Ağustos atılımının 33’üncü yıl dönümünde Kürtler her zamanınkinden daha çok özgürlüğe yakındır. Mücadelemiz büyüdükçe faşist Türk devleti Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı tecrit daha da ağırlaştırılıyor ve mücadelemizi kırmak için devlet gücüyle terör suçu işliyor. Kürt halkı 15 Ağustos ruhuyla mücadelesini büyüterek özgürlüğünü kazanacaktır ve Önderliğini özgürleştirecektir” dedi.

Daha sonra Rusya Kürt Kadın Hareketi adına konuşan Liyana Sımoyan ise, “15 Ağustos Kürt halkının tarihinde çok büyük bir öneme sahip’’ dedi.

Kutlamaya katılan Kürt kurum temsilcileri de birer konuşma yaparak, 15 Ağustos’u kutladı.
Ayrıca etkinlikte, gerillanın ilk silahlanmasından bugüne kadarki süreci anlatan gerilla fotoğraflarından oluşan sergi büyük ilgi gördü. 

Etkinlik, Sipan Xalat, Rozerin Doğan, Diyar Gazanov, Milazimê İsko, Roj Azad ve yerel sanatçıların şarkılarıyla devam etti.