Montpellier'deki Kürtler: Provokasyona izin vermeyeceğiz

Fransa Montpellier'deki Kürtler, AKP-MHP faşizmine karşı alanlara çıktı, "Provokasyona izin vermeyeceğiz" mesajını verdi.

Fransa'nın Montpellier kentinde yaşayan Kurdistanlılar, AKP-MHP faşizminin kentte geliştirmek istediği provokasyon girişimini engellemek için alanlara çıktı.

Fransa Türk Federasyonları ve Marsilya Türk Konsosluģunun öncülüğünde Montpellier'de Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü bahanesiyle etkinlik organize edilecek.

Etkinlik saat 14.00'da Zenit Sud salonunda düzenlenecek.

Lyon, Toulouse, Tolon, Marsilya, Beziers, Nice ve çeşitli kentlerden AKP-MHP organizasyonunda binlerce faşist, otobüsler ile kente giriş yapmakta.

Kent merkezinde de bir yürüyüş planlayan provokatif kitleyi engellemek için de Montpellier'deki Kurdistanlilar alanlara çıktı.

Comesy Meydanı'nda toplanan kitleye Montpellier Demokratik Kürt Merkezi Eşbaşkanı Serzat K. hitap etti.

Açıklamada, "Etkinlik için Montpellier özellikle seçildi ve kentte provokasyon yapılmak isteniyor. Tüm Kurdistanlılar alanlara çıkarak provokasyona izin vermeyecek" dedi.

Otobüslerle Montpellier'e gelen bazı faşist grupların silahlı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi yetkilileri, valilik, belediye ve emniyet yetkilileri ile yaptığı görüşmede, provokasyonlara geçit verilmemesini istedi.