Mönchengladbach ve Duisburg’da Türk devleti protestosu

Almanya’nın Mönchengladbach ile Duisburg kentlerinde bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Türk devletinin Şengal, Maxmur ve Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği saldırı Almanya’nın Mönchengladbach ile Duisburg kentlerinde protesto edildi.

MÖNCHENGLADBACH

Almanya’nın Mönchengladbach kentinde HBF önünde Kürdistanlılar ve dostları işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Ulusal birlik çalışmalarına da dikkat çekilen eylemde bildiriler okundu ve dağıtıldı.

Eylemde, “Bimre xiyanet”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “International dayanışmayı yükseltelim”, “Bijî berxwedana HPG/ YJA- Star” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganlarıyla sona erdi.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Duisburg DTKM'nin organize ettiği eylem HBF önünde yapıldı. Eylemde işgalci Türk devletinin Kürtler üzerindeki baskıları, Medya Savunma Alanları, Şengal ve Maxmur’a yönelik düzenlenen işgal saldırıları protesto edildi. Eyleme AGİF aktivistleri de katıldı.

Konuşmaların yapıldığı eylemde sık sık, “Katil Erdoğan Kürdistan’dan defol”, “Merkel finanse ediyor, Erdoğan bombalıyor”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” Biji Serok Apo" sloganları atıldı.