Meşale Tolu ve tüm gazetecilere özgürlük istendi

Almanya'nın Ulm kentinde gazeteci Meşale Tolu ve tüm gazetecilere özgürlük istendi.

Gazeteci Meşale Tolu ve tüm gazetecilere özgürlük için Ulm'da yapılan dayanışma mitinglerinin Cuma günü 40'ıncısı gerçekleştirildi. 

Kitle, Münster Katedrali önünde buluştu. Türkiye’de yargılanan Ulmlu gazeteci Meşale Tolu’nun  26 Nisan’da  görülmesi gereken fakat 6 ay ertelenen mahkemesine dikkat çekilen mitingde, bunun insan haklarının hiçe sayıldığının bir göstergesi olduğu belirtildi.

'GAZETECİLİK SUÇ SAYILAMAZ'

Mitingde bir kez daha, Tolu’nun gazeteci olduğu ve gazetecilik yapmanın suç olmadığı vurgulandı. Duruşması ertelenen Tolu, 8 aylık tutukluluk sonrası serbest bırakılmıştı. Tutuksuz olarak yargılanan Tolu’ya yurt dışı yasağı uygulanıyor.

Tolu’nun çalıştığı ETHA'nın Almanya Muhabiri olan Adil Demirci, ETHA  Editörü Semiha Şahin ve yine ETHA'dan Pınar Gayip’in de tutuklanmaları protesto edildi.

Eylemde, geçtiğimiz günlerde Meşale Tolu’nun kadın dergisi Emotion tarafından geleneksel olarak düzenlenen ödül törenindeki başarısına da dikkat çekildi.

Tolu'nun da öğretmeni olan Angelika Lanninger, konuşma yaptı ve Tolu'nun özgürlüğünü istedi.

Etkinliğe ADHF, AGİF, HDK-Ulm, SYKP ve MLPD de katılarak destek sundu.

“Meşale Tolu ve Tüm Gazetecilere Özgürlük” mitingleri, her ayın ilk cuması, aynı yer ve saatte devam edecek. Önümüzdeki etkinlik 3 Ağustos Cuma olacak.