Mayıs Ayı Şehitleri Bensheim’da anıldı

Bensheim’da gerçekleştirilen Mayıs Ayı Şehitleri anmasında konuşan KOMAW üyesi Lokman Cizirî, “Bizim açımızdan esas olan şehitlere nasıl sahip çıktığımızdır, şehitler çizgisinde ne kadar yürüdüğümüzdür” dedi.

Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Bensheim kentinde Kürt Halk Meclisi’nin organizesiyle Mayıs Ayı Şehitleri anıldı.

Onlarca Kurdistanlının katıldığı anma etkinliği Bensheim Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Mayıs Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra Şehit Aileleri Derneği KOMAW adına Lokman Cizirî bir konuşma yaptı. Mayıs Ayı Şehitleri şahsında tüm Kurdistan Özgürlük Şehitlerini anan Cizirî, “Bizi burada bir araya getiren, şehitlerimizdir. Her birimiz ayrı yerlerde yaşıyorken bir aile olarak burada toplanmamız Önder Apo’nun sayesindedir. Rojava’da devrim kutlaması yapıyorsak, bugün cepheleşmiş, ordulaşmış, partileşmiş isek, kendimizi dünyaya kanıtlamışsak bu Haki Karer başta olmak üzere Mayıs Ayı Şehitlerinin  sayesindedir. Bizim açımızdan esas olan şehitlere nasıl sahip çıktığımızdır, şehitler çizgisinde ne kadar yürüdüğümüzdür” dedi.

Anmaya katılanlardan Yeşil Sol Parti Seçim Koordinasyonu’nda yer alan siyasetçi Faysal Sarıyıldız da, son siyasal gelişmeleri aktarırken sözü Türkiye’de gerçekleştirilen 14 Mayıs seçimlerine getirdi. Bir oyla çok şeyin değiştiğinin, diktatörün sonunun getirildiğinin bu seçimlerde görüldüğünü belirten Sarıyıldız, Avrupa’da oy kullanma işlemlerinin başlayacağı cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimleri için gece gündüz uyumadan çalışılması, ulaşılmadık tek kişi bırakılmaması gerektiğini kaydetti.