Maxmur direnişi Solothurn'da sahiplenildi

Solothurn’da Maxmur halkı ile dayanışma eyleminde BM yetkililerinin bir an önce Irak güçlerinin kuşatma girişimlerine son vermesi istendi.

Maxmur’da bulunan BM denetimde ki Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı'na yönelik Irak Ordu güçleri tarafından başlatılan kuşatma girişimine karşı Maxmur halkının 5 gündür süren direnişi İsviçre'nin Solothurn kentinde düzenlenen eylemle sahiplenildi.

Bahntofplatz'ta bir araya gelen Kurdistanlılar burada bir miting düzenledi. İşgalci Türk devleti ve KDP yönetiminin desteği altında Maxmur kampının etrafının demir tellerle çevrilerek kuşatılması girişimine karşı Maxmur halkının sürdürdüğü direnişi anlatan Almanca basın metni okundu.

Kitle adına Şehit Firaz Dağ Halk Meclisi Eşbaşkan Kaya Demir konuştu. BM'ye (Birleşmiş Milletler) ve yetkili kurumlara çağrı yapan Demir, "20 bin insanın yaşadığı Maxmur Kampı, 20 Mayıs'tan bu yana ağır silahlarla ve askeri yığınakla kuşatılmak isteniyor. BM denetimde olan Maxmur’da halk, 5 gündür bu kuşatma girişimine karşı direniş gösteriyor. Başta BM olmak üzere yetkili kurumlara bu kuşatma girişiminin bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Avrupa gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN aktivistleri tarafından yapılan konuşmalarda ise, "Direnişten asla vazgeçmeyeceğiz. Direnişimizi zaferle taçlandıracağız, her yerde, alanlarda eylemlerde olacağız” diye vurgulandı.