Marsilya, Mannheim ve Graz'ta şehit anması

Fransa’nın Marsilya ve Almanya’nın Mannheim kentlerinde Besta şehitleri anıldı. Mannheim’da Besta’da şehit düşen Fırat Tolhildan kod adlı Şirin Islak’ın ailesi taziyeleri kabul etti.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde 12 arkadaşı ile birlikte şehit düşen YJA Star ve HPG komutanlarından Delal Amed (Hülya Eroğlu) için anma düzenlendi. Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anma, Arin Mirkan Kadın Meclisi tarafından organize edildi.

Kürdistan devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Delal Amed ve Besta'da şehit düşen gerillalar için hazırlanan sinevizyon izlendi.

Anmada konuşan TJK-E Üyesi Dilan Amed, “Dünyada bütün ordular erkek karakterlidir. Ama PKK'deki ordu gerçeği farklıdır. Kürt kadınlarının Kürdistan devrimine katılmasıyla toplumda yeni bir örgütlülük gerçeği ortaya çıkarttı. Beritan arkadaşın şehadetinin ardından başkan Apo bu gerçeği görerek kadın ordusunu ilan etti. Aynı ordu içerisinde yeni bir ordu. Dünyada bunun bir benzeri yoktur. ‘Kadının özgürlüğünü savunuyorsak ordusu olmalı’ diyordu Başkan Apo” diye konuştu.

Anma “Şehit namırın” ve “Biji Serok Apo” sloganıyla son buldu.

MANNHEİM

Almanya’nın Mannheim kentinde de Besta şehitleri arasında yer alan Fırat Tolhildan kod adlı Şirin Islak’ın ailesi taziyeleri kabul etti. Bugün ise Besta şehitleri anısına anma düzenlendi.

Anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Anmada Mannheim DKTM Eş Başkanı Cano Yıldız bir konuşma yaptı.

HPG gerillası Islak’ın ailesi adına da abileri Ramazan Islak ve Şehmus Islak birer konuşma yaptı. Islak ailesi, “Şehidimiz onurumuzdur, sahip çıkacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Konuşmalardan sonra yapılan sinevizyon gösteriminde ise duygusal anlar yaşandı.

Anmada bir konuşma yapan KOMAW temsilcisi Şenge Kahraman ise, şehitlere sahip çıkma sözünü yeniledi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de Besta şehitleri anıldı.

Anmada yapılan konuşmalarda PKK’nin 40’ıncı yılına şehitlere bağlılıkla bugünlere geldiği belirtildi. PKK’nin şehitler partisi olduğu da dile getirildi.