Marsilya’da şehitler anıldı

Fransa’nın Marsilya kentinde Zeki Şengalî, Atakan Mahir, Roni Munzur ve Baran Mawa anıldı.

Fransa'nın Marsilya şehrinde yaşayan Kürdistanlılar Şengal'de Türk devletinin hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden Mam Zeki (İsmail Özden) ve Dersim'de şehit düşen Atakan Mahir (İbrahim Çoban) ile Roni Munzur (Mahmut Laçin) ve Baran Mawa (Ali Öncü) için Marsilya Demokratik Toplum Merkezi'nde anma düzenlendi. Anmaya yüze yakın kişi katıldı.

Marsilya DTM ve gençlik hareketinin ortak düzenlediği anma etkinliğine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK'nin büyük bayrakları asılırken, değişik tarihlerde şehit düşen gerillaların fotoğraflarıyla salon donatıldı. Kürt siyasetçi Xebat Öcalan bir konuşma yaptı.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma, daha sonra Mam Zeki, Mahir Atakan ve Roni Munzur'un hayat hikayelerini anlatan bir sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Sinevizyonun ardından Konuşan Xebat Öcalan ise Türk devletinin amacı Kürtleri tasfiye etmek olduğunu söyledi. Bu tasfiye karşısında direnen tek güç ise PKK olduğunu altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her gün şahadet haberleri alıyoruz. Türk devleti Kürdistan'ın dört parçasında Kürtleri hedef almakta. Bunun en büyük Örneği Şengal'de TC'nin hava saldırısı sonucu şehit düşen Mam Zeki. Ve Dersim'de şehit düsen Mahir ve Roni. Ama Kürtler PKK şahsında direniyor, direnmeye devam edecek! PKK olduğu sürece Kürtleri tasfiye etme planları tutmayacak. PKK ezilen bütün halkların tek kurtuluşudur.”

Konuşmaların ardından anma “Şehit namırın” sloganıyla son buldu.