Marsilya’da araçla saldırı: 1 kişi öldü

Fransa’nın Marsilya şehrinde bu sabah düzenlendiği belirtilen araçla saldırıda 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 34 yaşındaki Fransız vatandaşının psikolojik sorunları nedeniyle saldırıyı düzenlediği bildirildi.

Fransız polisinden yapılan açıklamada, bu sabah iki otobüs durağına kamyonetle dalan bir kişinin en az 1 kişinin hayatını kaybetmesine, 1 kişinin de yaralanmasına yol açtığı belirtildi. Saat 08.30 ile 09.30 arasında gelişen iki ayrı durağa yönelik saldırı sonrasında aracın Vieux-Port adlı köprüde durdurulduğu ve saldırganın gözaltına alındığı kaydedildi.

Polisin açıklamasına göre 34 yaşındaki Fransız vatandaşı saldırganın daha önce birçok suçtan dolayı güvenlik kaynaklarınca bilinen bir suçlu olduğu anlaşıldı. Bu kişini Isere vilayetinden geldiği ve üzerinde bir psikiyatri kliniğinden kendisine gönderilmiş bir mektubun olduğu bilgisi de verildi.

Fransa’nın Nice şehrinde 14 Temmuz 2016’da kamyonla düzenlenen bir saldırıda 86 kişi yaşamını yitirmişti. Son olarak geçtiğimiz Perşembe günü Katalonya’nın başkenti Barselona’daki benzeri bir saldırı ile patlayıcılarla katliam yapmak isteyen 5 kişiyle yaşanan çatışmada 14 kişi hayatını kaybetmişti.

5 saldırgan polisle girdikleri çatışmada, bir diğeri ise patlayıcı maddelerin saklandığı evdeki patlama sonucu ölmüştü.