Marsilya’da “Önderliği Okuma” standı

Şehit Tijda Ekecik Gençlik Meclis Üyeleri, Marsilya Longchamp parkında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarının tanıtımı amacıyla kurduğu stantta okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Fransa’daki Kurdistanlı Gençler (Ciwanên Kurdistanî ên li Fransa-CKF), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında Abdullah Öcalan’ın kitaplarının tanıtıldığı stant açtı, yanı sıra okuma etkinliği gerçekleştirdi. Gençler, bu şekilde bilinç oluşturma, paradigmayı tanıma ve tanıtma çalışması yürütmeyi amaçladı.  

Şehit Tijda Ekecik Gençlik Meclisi üyelerinin Parc Longchamp’ta açtığı stantta Abdullah Öcalan’ın hayatını, paradigmasını ve İmralı tecrit ve soykırım sistemini anlatan broşürler dağıtıldı. Üzerinde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” ve Fransızca yazılı “Abdullah Öcalan’ın kitaplarını okuyoruz” pankartları asılan stantta gençler “Liberté Pour Öcalan”, “Jin Jiyan Azadî” yazılı tişörtler giydi.

3 saat boyunca kitap okuyup farkındalık yaratmayı hedefleyen gençler, Abdullah Öcalan’ın 25 yılı aşan fiziki esareti ve 3 yıla varan mutlak iletişimsizlik haline dikkat çekti. Dünyada kapitalist sistem öncülüğünde derinleşen krize işaret eden gençler, “Bizi bu krizden kurtaracak olan alternatif fikir ve paradigma, Önder Apo’nun bize sunduğu paradigmadır. Önderliğin kitaplarında gösterdiği yol çerçevesinde kapitalist moderniteyi yenebiliriz. Alternatif bir yaşam için Önder Apo fiziki olarak özgür olmalıdır” vurgusunda bulundu.

Gençlerin etkinliği alana gelen Fransızların ve turistlerin dikkatini çekti.