Maraş Katliamı Strasbourg’ta bir mitingle kınanacak

Maraş Katliamı’nın 39. yıldönümünde Fransa’nın Strasbourg kentinde “Maraş’tan Roboski’ye katliamları unutturmayacağız” sloganı ile bir miting düzenlenecek.

Maraş Girişimi öncülüğünde yapılan ve birçok kurumun desteklediği miting 16 Aralık Cumartesi saat 12.00’de Place de la Bourse Strasbourg adresinde gerçekleştirilecek.

Maraş Girişimi tarafından yapılan açıklamada, “Maraş Katliamı’ndan bugüne Sivas, Çorum, Madımak, Gazi, Cezaevleri, Roboski, Cizre, Şırnak katliamları bu anlamda devletin gerçekleştirdiği katliamlardan bazılarıdır. Aynı politikalar halen ve ısrarla devam etmektedir. 2016 yılında Maraş Terolar’da yapılan kamp, Maraş Katliamı’nın farklı yöntemlerle sürdürülmesinden başka bir anlam ifade etmemektedir. Kısa süre önce Malatya’da Alevi evlerinin işaretlenmesi, aynı katliamcı politikanın bir devamıdır” denildi.

Maraş katliamında devletin Kürtlerin ve Alevilerin varlığını ortadan kaldırmak istediğine vurgu yapılan açıklamada, "Biz Kürtler, Aleviler ve tüm demokrasi güçleri dünya halklarının da desteğiyle bu katliamcı politikalara karşı mücadele etmeye ve bu politikaların mahkum edilmesini sağlamaya kararlıyız. Yaşanabilecek yeni katliamların önlenmesi için Maraş Katliamının ve tüm diğer insanlık dışı katliam ve uygulamaların hesabını sormak insanlığın gereği ve sonucudur” denildi.

Açıklamada, duyarlı olan tüm kamuoyu Strasbourg’ta yapılacak mitinge davet edildi.