Maraş Katliamı Londra'da protesto edildi

Londra'da Maraş Katliamı'nın 41'inci yıl dönümünde bir araya gelen demokratik kitle örgütleri, katliamı protesto ederek, katliamın toplumda bıraktığı derin izlerin hala sürdüğü vurgulandı.

Maraş Katliamı'nın 41'inci yıl dönümü dolayısıyla Londra aralarında Kürt Halk Meclisi, Alevi dernekleri, Gik-Der, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi ve çok sayıda demokratik kitle örgütünün organizasyonu ile bir eylem gerçekleştirildi. Wood Green Kütüphanesi önünde yapılan eylemde katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı.

Katliamı protesto eden sloganların atıldığı eylem de Kürt Alevi Yazar Ali Erdoğan kurumlar adına ortak bir açıklama yaptı. Yazar Ali Erdoğan, 41 yıl önce yaşanan katliamın toplum da bıraktığı izlerinin silinmediğini söyleyerek, ''Devletin ırkçı kanadı gelişen Kürt Ulusal Özgürlük Mücadelesi'ne ve aydın hareketinden rahatsız olan sermaye kesiminin yakın desteği ile bu katliam yapıldı. Bu katliam 12 Eylül faşist darbe planının bir parçasıydı'' dedi.

BİRLİK OLMALIYIZ

Alevilerin tarihinin katliamlarla dolu olduğun söyleyen Erdoğan, Dersim, Koçgiri, Sivas'ta diri diri yakıldıklarına dikkat çekti. Aleviliğin özünün mazlumun yanında yer almak olduğunu altını çizen Erdoğan, katliam ve sindirme politikalarına karşı birlik olunmaması halinde bu katliamların süreceğine dikkat çekti. Erdoğan, katliam politikalarının hala sürdüğünü söyleyerek, devletin ise katliamlarla yüzleşmemesinin yeni saldırıların gelişebileceği anlamı taşıdığını belirtti. Eylem alkış ve sloganlar eşliğinde sona erdi.