Maraş Girişimi: Yaşamı savunmak için Köln'de olacağız

Cumartesi günü Köln'de yapılacak büyük yürüyüşe katılım çağrısında bulunan Maraş Girişimi, "Yurtsever Maraşlılar olarak yaşamı ve özgürlüğü savunmak 2 Mart'ta Köln'de olacağız" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin sona ermesi için başlatılan açlık grevi eylemleri devam ediyor. Açlık grevinde bulunan direnişçilere destek olmak amacıyla 2 Mart Cumartesi günü Köln'de Almanya merkezli büyük bir yürüyüş ve miting düzenlenecek. Maraş Girişimi yaptığı yazılı açıklama ile yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Leyla Güven öncülüğünde başlaya açlık grevinin, Nasır Yağız, İmam Şiş, Strasbourg’da 14 Kürt aktivist ve cezaevlerindeki tutsaklarla devam ettiği belirtilen açıklamada, "1 Mart’ tan itibaren tüm mahpushanelerde bulunan bütün yurtsever, ilerici ve devrimciler de açlık grevine katılacaklarını belirtilmişlerdir.

Açlık grevleri, Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’a uygulanan hukuksuz ve ahlaksız tecridin kaldırılması amacıyla yapılmaktadır. Ancak bu tecrit, sadece Öcalan’a değil, Kürtlere, Alevilere, kadınlara ve tüm ezilenlere uygulanmaktadır. Yıllar önce yapılan Maraş katliamı da bu tecridi uygulayan zihniyetin sonucu ve marifetiydi" denildi.

YÜRÜYÜŞE KATILIM ÇAĞRISI

Öcalan'a uygulanan tecrit devam ettiği sürece, kimsenin hayatının güvencede olmadığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu tecrit devam ettiği sürece, Maraş’ta, Pazarcık’ta Elbistan’da, Ekinözün’de, Afşin'da, Göksün’de ve bütün yaşam alanlarımızda, huzur, barış, kardeşlik, ekmek, özgürlük, kardeşlik olmayacaktır. O nedenle biz Maraş Girişimi olarak, Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’a uygulanan bu tecridin kalkması için yapılan bütün eylemleri, bütün gücümüz, inancımız, imkanlarımız ve kararlılığımızla destekliyor ve başta Leyla Güven olmak üzere, açlık grevlerindeki tüm arkadaşları ve hemşehrimiz olan İmam Şiş arkadaşı, bütün içtenliğimizle selamlıyor ve destekliyoruz.

Aynı şekilde, tüm Maraşlı arkadaşlarımızın, yapılan bütün eylem ve etkinliklere en güçlü şekilde katılmaları gerektiğini belirtiyor ve Köln’de yapılacak olan miting ve yürüyüşe Maraşlıların en güçlü katılımı sağlayacaklarına inanıyoruz. Tecrit kırılmalı Leyla Güven ve arkadaşları yaşamalıdır. Bütün yurtsever demokrat Maraşlılar olarak yaşamı ve özgürlüğü savunmak 2 Mart'ta Köln'de olacağız."