Mannheim’de tecrit protestosu

Almanya’nın Mannheim kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit bir yürüyüş ile protesto edildi.

Mannheim Kürt Toplum Merkezi ve Ronahi-Berivan Kadın Meclisi’nin çağrısı ile bir araya gelen Kürdistanlılar, tecridi protesto amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Mannheim Akademi’de bir araya gelen kitle Alte Feurwache’ye kadar yürüdü.

Yürüyüşten sonra da bir miting düzenlendi.

Mitingde konuşan DKTM Eş Başkanı Cano Yıldız, “Başkan Apo’ya sahiplenme gurur verici bir duygudur” dedi. Öcalan özgür olana kadar da alanlarda olacaklarını belirten Yıldız, “Susmayacağız, yorulmayacağız” diye devam etti.

Türk devletinin Kürdistan’daki tarih ve doğa katliamına da dikkat çeken Yıldız, AKP’nin kirli yüzünü bir kez daha teşhir ettiklerini de söyledi.

KCDK-E Eş Başkanı Fatoş Göksungur da mitingde bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için “Bizim olmazsa olmazımızdır” diyen Göksungur, şöyle devam etti: “Özgürlüğü söz konusu olunca hiçbir yasakçı zihniyeti dinlemeyeceğiz. AKP nasıl Kürtleri krimanilize ediyorsa, Almanya’da sembollerimizi ve yurtseverlerimizi kriminalize ediyor.”

Eylemde bir konuşma yapan Die Linke Milletvekili adayı Gökay Akbulut ise başta PKK yasağının kaldırılması gerektiğini belirtti. Akbulut, “Öcalan’ın özgürlüğünü derhal istiyoruz” dedi.

Partizan temsilcisi de mitinge bir mesaj sundu.

Yürüyüş ve miting boyunca, “Bijî Serok Apo” sloganları atan kitle Öcalan’a özgürlük talebinin dillendirildiği pankart ve döviz taşıdı.

DİDF, AGİF, ADHK, Devrimci Parti, SYKP, Die Linke, MLPD üyeleri de yürüyüşe katıldı.