Madımak Katliamı'nda yaşamını yitirenler Paris'te anıldı

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında devletin paramiliter güçleri tarafından gerçekleşen Madımak Katliam'ında yaşamını yitirenler Paris'te anıldı.

Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Fransa koordinasyonu 1993 yılında yaşanan Madımak katliamının 25. yılında bir basın açıklaması yaparak, katliamda yaşamını yitirenleri andı.

Paris'in Strasbourg Saint Denis metrosu yanında yapılan anma etkinliğinde katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı. Fransa Kürt Kadın Hareketi temsilcilerinin de katıldığı anmada bir konuşma yapan FEDA Fransa koordinasyonu eş sözcüsü Erdoğan Ergin, üzerinden 25 yıl geçen Sivas Katliamı'nın hafızalara kazındığını belirtti.

SORUMLULAR HALA YARGILANMADI

Katliamın hesabının hala sorulmadığını hatırlatan Ergin, "Biz Fransa Demokratik Alevi Federasyonu olarak; Sivas katliamı başta olmak üzere Alevilere ve ilericiler, aydın ve sanatçılara karşı işlenen tüm katliamların sorumlularının bulunup yargılanarak hesap vermesi gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz. Bu hesabın sorulması için var gücümüzle mücadele edeceğimizi deklare ediyor, tüm Avrupa ülkelerini de insanlığa karşı suç işleyen veya suça teşvik eden TC devlet yetkililerine karşı tutum almaya çağırıyoruz" diye konuştu. Anma programının sonunda Alevi deyişleri ile Semaha duruldu.