Lozan ve Marignan’da eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için düzenlenen açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Lozan ve Marsilya’da eylemler düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in açlık grevi 65’inci gününü geride bırakırken, Güney Kürdistan’ın Hewlêr, Fransa’nın Strasbourg, Galler’in Newport kentleri ile Türkiye cezaevlerindeki açlık grevleri ise devam ediyor.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar da açlık grevcileri ile dayanışmak amacıyla eylemlerini sürdürüyor.

LOZAN

İsviçre’nin Lozan kentinde CDK, İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu, Sosyalist Kadınlar Birliği, Young Struggle tarafından gerçekleştirilen eylemlerde başta Leyla Güven olmak üzere cezaevlerindeki tutsaklar, Hewlêr’de, Strasbourg’ta ve Galler’de devam eden açlık grevleri direnişçileriyle dayanışma mitingleri gerçekleştirildi.

Solidarite ve POP Lozan partileriyle sol - sosyalist grupların da destek verdiği eylem St. Laurent Kilisesi önünde yapıldı.

Sık sık “Yaşasın Devrimci Dayanışma” sloganlarının atıldığı eylem Fransızca bildirilerin okunmasının ardından sonlandırıldı.

MARIGNAN

Fransa’nın Marignan kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger üyeleri de bir eylem düzenledi. Saat 18.30’da başlayan yürüyüş ardından gençler Marignan Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Diyarbakır zindanında başlayan direnişin bugünlere gelmişse bunun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan öncülüğünde olduğu belirtildi.