Lozan ve Kopenhag’da 14 Temmuz direnişçileri anıldı

İsviçre’nin Lozan ile Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.

14 Temmuz direnişçileri ile 29 Nisan tarihinde Kars Kağızman'da yaşanan çatışmada şehit olan MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği ve HBDH savaşçısı Sinan Güneş için İsviçre'nin Lozan kentinde anma düzenlendi.

Lozan DKTM'de düzenlenen anmaya Kürdistanlılar ve MLKP taraftarlarının yanı sıra birçok devrimci kurum temsilcisi katıldı. Anmada başta 14 Temmuz direnişçileri ile Sinan Güneş olmak üzere Türkiye ve Kürdistan devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Sinan Güneş, Suruç katliamı ve dörtler anısına hazırlanan sinevizyon gösterimlerinin ardından MLKP, CDK, DKP Birlik ve İHDD İsviçre adına yapılan konuşmalarda şehitlerin yaşamı ve mücadelelerinden kesitler anlatılarak Birleşik devrimci mücadelenin gerekliliğine vurgu yapıldı.

Yapılan konuşmalarda devrim ve özgürlük mücadelesi şehitlerinin mücadeleye olan bağlılıkları ve faşizme karşı mücadelenin önemi aktarıldı. Suruç şehitlerinin tarihsel bir dönüm noktası yarattıkları, dörtlerin 12 Eylül faşizmine karşı özgürlük hareketinin ateşleyicisi olduğuna vurgu yapıldı. Şehitlere devrim sözü verildiği anma "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehid namırın", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla sonlandırıldı.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da 14 Temmuz direnişçileri anıldı. Sêvê Kadın Meclisi’nin organize ettiği anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Konuşmalarla devam eden anma, 14 Temmuz filminin gösterilmesi ardından sloganlarla sona erdi.