Lozan antlaşmasının yıl dönümünde Türk devleti protesto edildi

Kürdistan'ın 4 parçaya bölündüğü Lozan Antlaşması 97'ci yılında İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 2 günlük yürüyüş ile protesto ediliyor. Eylemde Maxmur Mülteci Kampı’na yönelik 1 yıldır süren ambargo da protesto edildi.

Kürdistan’ın 4 parçaya bölen Lozan Antlaşması 97’inci yılında Kürdistanlılar tarafından düzenlenen iki günlük yürüyüş ile protesto ediliyor. Yürüyüşün Cenevre ayağı düzenlenen bir mitingle sona erdi.

Sol, sosyalist, devrimci, yurtsever her kesimden olan katılımcılar Place de Navigation meydanında bir araya gelerek hem Lozan Antlaşması’nı yıldönümünü hem de Türk devletimin Maxmur'a ve Güney Kürdistan'a yönelik işgal ve katliam saldırılarını protesto etti.

Devrim ve özgürlük mücadelesi şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde halk "Direniş ve örgütlülükle faşizm yenilecektir" şiarıyla "Faşist Türk devletinin işgal ve katliam politikalarına birleşik mücadele" yazılı ana pankartın arkasında yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca Türk devletinin katliam ve işgal saldırılarına karşı sık sık slogan atıldı.

Cenevre sokaklarında bir saat süren yürüyüşün ardından Place de Neuve’de ise bir miting düzenlendi.

Mitingde KCDK-E eşbaşkanı, AvEG-KON, SYKP temsilcisi, PYD Avrupa, FEDA, SYKP ile CDK-S eşbaşkanları tarafından yapılan konuşmalar yapıldı.

İki günlük yürüyüşün yarınki ayağı ise Lozan kentinde yapılacak. Kürdistanlıların yanı sıra demokrasi çevrelerinin katılımıyla kitlesel olarak düzenlenecek olan yürüyüş ardından Place de la Riponne’de saat 15.00’da bir eylem düzenlenecek.