Londra’da binlerce eve ‘Abdullah Öcalan’ kartpostalı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla başkent Londra’da binlerce eve Noel ve yeni yıl kartpostalı bırakıldı.

İngiltere’nin Londra kentinde Britanya Kürt Halk Meclisi ve bileşenleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla binlerce eve Noel ve yeni yıl kartpostalı bıraktı. Noel’i kutlayan yazıların yazıldığı kartlarda Kürt Halk Önderi’nin fotoğrafına yer verildi.  Kartlarda, Kürt Halk Önderi’nin bir ada hapishanesinde 24 yıldan bu yana esir tutulduğuna yer verildi. Bastırılan 20 bini aşkın kartpostalın dağıtımında başta kadın ve gençlik komisyonları olmak üzere birçok Kürt aktivist yer alıyor.  

Kürtlerin ev ev dolaşarak kapılara ve posta kutularına bıraktıkları yeni yıl kartında, şunlara yer verildi: “Bu iyi niyet sezonunda hayır kurumları için birçok talep alacağınızı biliyoruz.

Biz sadece Mandela’nın Güney Afrikası'nda olduğu gibi lideri bir ada hapishanesinde olan Kürt halkını hatırlamanızı istiyoruz.

Kürt lider Abdullah Öcalan, 1999 yılından bu yana, tüm yasalara ve insan haklarına aykırı olarak, ailesini veya avukatlarını göremeyerek tecrit altında tutuluyor. Onun sağlığı ve güvenliği konusunda çok ciddi endişelerimiz var. Ve ne yazık ki bundan sorumlu olan uluslararası kurumlar görevlerini yerine getirmiyor. Bizim için Abdullah Öcalan onurlu bir barış ve gelecek için umuttur. Lütfen bölge milletvekillerine yazarak Birleşik Krallık Hükümeti’ne sormalarını ve Türkiye ile Avrupa Konseyi’ne baskı kurmalarını isteyin.”

Kartın devamında daha fazla bilgi almak isteyenlerin, www.freeocalan.org  www.kurdishassembly.org” sitelerini ziyaret etmesi istendi. Kartın son kısmında ise, “Öcalan’a özgürlük Kurdistan’a barış” dendi.

20 BİN EVE KARTPOSTAL  HEDEFİ

Yaptıkları çalışmaya ilişkin bilgi veren Londra Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Türkan Budak, ikinci Paris Katliamı’ndan dolayı çalışmanın planlanan zamanda gerçekleşmediğini söyledi.

İkinci Paris Katliamı’nı şiddetle kınadıklarını belirten Budak, “Türk devletinin kirli politikalarını, Kürtlere olan düşmanlığını teşhir etmeyi sürdüreceğiz. Bu çalışmamızda halkların dikkatini Önder Apo üzerindeki tecride çekmek istedik. Bugün Britanya’da yaşayan Kurdistanlılar sokaklara çıktı ve bir günde 7 bin 500 eve yeni yıl kartı bıraktı. Hedefimiz, üç gün içinde 20 bini aşkın eve bu kartpostalları ulaştırmak” dedi.

Halkların yeni yılını kutlarken Türk devletinin bir halkın liderini nasıl bir adada esaret altında tuttuğunu göstermek istediklerini söyleyen Budak, “Ve tam 24 yıldır bir halkın lideri, bir ada hapishanesinde nasıl esaret altında tutulduğunu ve buna rağmen nasıl Ortadoğu barışını demokrasisini inşa ettiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” diye kaydetti.

‘BİNLERCE EV ÖNDER APO İLE BULUŞTU’

Kartpostalları evlere ulaştıran Kürt Toplum Merkezi aktivisti Yalçın Tetwan da Önder Apo’nun 24 yıldır esaret altında tutulduğunu hatırlatarak, “Son iki yıldır Rêber Apo’nun ne avukatları ile ne de ailesi ile görüşmesine izin veriliyor. Biz Avrupa’da yaşayan Kürtler olarak Türk devletinin bu insanlık dışı uygulamalarını kınıyoruz. Türk devleti şunu bilmelidir ki; Önder Apo özgürleşmeden biz yaşamı haram sayacağız. Faşizme karşı boyun eğmeyeceğiz. Tecridi yıkacağız, Önder Apo’yu özgürleştireceğiz. Londra’da yaşayan Kürtler olarak Önderliğimize dönük tecride karşı halklarımızı duyarlılığa davet ettik. Binlerce evi Noel ve yeni yıl dolayısı ile bir kez daha Önder Apo ile buluşturduk” dedi.