Linz’de Mayıs Ayı Şehitleri için anma etkinliği

Denizlerden Mahirlere, Haki Karerlerden Dörtler’e Mayıs ayında şehit düşen devrimciler anısına düzenlenen etkinlikte devrimci mücadeleyi büyütme sözü verildi.

Avusturya’nın Linz şehrinde, Mayıs Ayı Şehitleri için anma etkinliği düzenlendi. Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen anmada 45 yıl önce faşizme ve emperyalizme karşı “bedelsiz mücadele gelişmez” bilinci ile direnişe geçen ideolojik devrimci önderlerin mücadelesinin bugün de ilk günkü heyecanından bir şey kaybetmediği, ardılları olarak devrim yürüyüşünün devam ettirileceği vurgulandı.
Kurdistan ve Türkiye halklarının ortak mücadelesi düşüncesinin bugün Devrimci Güç Birliği’nde vücut bulduğu ve bu düzeyde bir mücadelenin şehitlerin bedelini yaşamlarıyla ödeyerek elde ettiği vurgulandı.

Etkinlikte ayrıca AKP-MHP rejiminin son seçim sürecindeki usulsüzlükleri, Rojava’da demografya değişimi, Kürt Özgürlük Hareketi’nin ve Kürt halkıyla dayanışma içinde olan tüm devrimci dinamiklerin sindirilmeye çalışılması gündemleri de değerlendirilerek, faşist güçlere ortak devrimci mücadele ile karşılık verileceği sözü verildi.