Limassol’da 14 Temmuz anması 

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişçileri Kıbrıs'ın Limassol kentinde düzenlenen bir etkinlikte anıldı.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi tarafından 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nin 38’inci yıl dönümünde Theofilos Kürt Kültür Merkezi’nde bir anma etkinliği düzenlendi. 

Saygı duruşu ile başlayan etkinliğe şehit aileleri, Kadın Komisyonu üyeleri ile 4 parça Kürdistan’dan çok sayıda kişi katıldı.

14 Temmuz direnişçilerinin fotoğrafları, PKK, YPG bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin asıldığı anmada sık sık, “Berxwedan jiyane”, “Şehid namirin”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Kadın Komisyonu Sözcüsü Fatma Jirki’nin sunduğu anma programında ilk olarak 14 Temmuz Direnişi'ni anlatan bir sinevizyon gösterildi. 

Sinevizyonun ardından yapılan konuşmalar da ise PKK’li tutsakların zulme, baskıya, işkenceye, katliamlara, faşizme ve onursuzluğa karşı başlattığı Ölüm Orucu Direnişi ruhunun,  milyonların iradesine dönüştüğü ifade edildi. Direnişin tüm Ortadoğu’yu saran görkemli bir özgürlük tufanına dönüştüğü vurgulandı. 

Anmada şehit Kasım Engin, Diyar Xerib ve Mazlum Tekdağ da anılarak, her biri için ayrı ayrı hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon sırasında sık sık “Şehid namirin” sloganı atıldı.