Leipzig ve Freiburg’da seçim için eylem

Almanya’nın Leipzig ve Freiburg kentlerinde 24 Haziran seçimlerinde HDP’yi desteklemek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Almanya’da 24 Haziran seçimleri için çalışmalar sürüyor.

LEIPZIG

Almanya’nın Leipzig kentinde Rojavasoli öncülüğünde birçok Alman ve sol örgütlerinin de desteklediği bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş Rojava’daki demokratik özerklik modeli esas alınarak, 5 koldan yapıldı.

Feminist, enternasyonalist, ekolojik, ırkçılığa karşı ve barış bloku biçiminde düzenlenen yürüyüş farklı yerlerden hareket ederek, kolların birleşmesiyle devam edildi.

Yürüyüş arasında bir miting düzenleyen kitle, açıklalar ardından Bundesverwatungs Gericht’e doğru yürüyüşe devam etti.

Burada ise bir miting düzenlendi. 24 Haziran seçimlerine dikkat çekilen konuşmalarda heyet gönderilmesi gerektiği belirtildi.

Eylem sloganlarla sona erdi.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de Alman sol örgütleri ile Freiburg DKTM ve Nuda Kadın Meclisi öncülüğünde dayanışmak amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Freiburg Alte Synagoge meydanında bir araya gelen eylemciler buradan şehir merkezine "Biji HDP", "Jin Jiyan HDP", "Biji berxwedana HDP" sloganları ile yürüdü. HDP'nin tutuklu vekillerinin fotolarının olduğu pankart ile şehir merkezine gelen kitle adına bir basın açıklaması yapıldı.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 24 Haziran'da gerçekleşecek seçimlerde ezilenlerin tek temsilcisinin HDP olduğu belirtilen açıklamada "Bu seçimde bir yanda sağcı ve şoven politikalar yürüten iki sağ ittifaka karşı HDP çatısı altında bir araya gelen kadınlar, emekçiler, inançlar, halklar ve gençler eşit olmayan şartlar altında seçimlere giriyor. Bir tarafta devletin tüm imkanlarını kullanan bir cumhurbaşkanı adayı, diğer tarafta bir hücreye hapsedilen Demirtaş var. Bu gayri ahlaki ve hukuki uygulamalara karşı direnenler ve haklının yanında olanların 24 Haziran tarihi bir cevabı olacaktır. Bizler bu adaletsizliğe karşı HDP ve Demirtaş'ı destekliyor ve tüm vicdan sahibi kesimleri aynı safta yer almaya çağırıyoruz" denildi.

Tekrar Alte Synagoge meydanında bir araya gelen kitle burada bildiri dağıtarak eylemlerini sonlandırdı.