Leipzig'de ‘AKP-MHP rejimine karşı mücadeleye devam’ mesajı

AKP-MHP faşist rejimini protesto etmek ve Maxmur’a yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla alanlara çıkan Kurdistanlılar ve dostları, “Faşist rejime karşı direnişimizi her alanda sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Almanya'nın Leipzig kentinde bir araya gelen Kürtler ve dostları, faşist AKP-MHP rejimini protesto ederek, Kurdistan'a yönelik saldırıları protesto etti.
Rojava Soli Bündnis ile Women Defend Rojava'nin organize ettiği protesto mitingi, saat 17.00’da Willi Brand Platz’da Kürtler ve dostlarının katılımı ile gerçekleşti. Eylemde Women Defend Rojava, Young Struggle, ZORA, Internationalistiche Jugend ve Kürt gençleri açıklamalar yaptı.

Açıklamalarda, “Faşist AKP rejiminin Kurdistan'a yönelik siyasi soykırım politikaları toplumları kutuplaştırarak Kürt katliamlarına yol açıyor. Bu katliam politikaları ile antidemokratik seçim sürecine giren faşist rejim, Kurdistan ve Türkiye halklarını her alanda sindirmeyi planladı.
Biz Kürtler ve dostları olarak demokratik direnişimizi her alanda sürdürmeye devam edeceğiz” denildi.
Irak ordusunun Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı’nı kuşatma girişimlerinin de protesto edildiği eylemde, bunun karşısında Birleşmiş Milletler’in bir an önce sorumluluğunu yerine getirmesi, Maxmur halkına yonelik yapılan saldırılara karşı tutum belirlemesini istedi.

YPJ ve YPG bayrakları açılan eylemde "Jin Jiyan Azadî" sloganı atıldı.