LDH: Paris katliamında yargısızlık katilleri cesaretlendiriyor

Fransa İnsan Hakları Ligi (LDH), 9 Ocak Paris katliamının altıncı yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yargısızlığını katiller ve azmettiricileri cesaretlendirdiği tepkisinde bulundu.

LDH, 9 Ocak 2019’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez’i andı.

Katliamı bir kadın kırımı olarak tanımlayan İnsan Hakları Ligi, aradan altı yıl geçmesine rağmen katliamın halâ aydınlatılmadığını hatırlattı. Bu durumun acı ve öfkeyi hep yenilediğini kaydeden LDH, "Acımız ve öfkemiz hep taze. Yeni eylemlerimizle katilleri lanetlediğimizi belirtirken, katillerin kim olduğu bilindiği halde adaletin yerini bulması için hiç bir çabada bulunmayan Fransız kurum ve hükümetini kınıyoruz” dedi.

Bu saldırının tüm kadınların cesaret ve varlığına yönelik bir saldırı olduğunu belirten LDH, "Biliyoruz ki bu yargısızlık katilleri ve azmettiricilerini cesaretlendiriyor. Bu saldırı kadınların özgürlük mücadelesine, eşitlik, adalet ve demokrasiye yönelik bir saldırılarıdır” diye ekledi.

İnsan Hakları Ligi Fransa temsilciliği 12 Ocak Cumartesi günü Gare de Nord’da başlayacak yürüyüşe güçlü katılım çağrısında bulundu.