Kurum temsilcilerinin Öcalan eylemine parlamenterlerden de destek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen nöbete Avrupa’daki Kürt kurum temsilcilerinin destek eylemi üçüncü gününde devam ediyor.

Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) bileşenleri, Avrupa Süryaniler Birliği (ESU), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SKYP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ve Goran Hareketi’nin de katılarak destek verdiği eylemde, onlarca kurum temsilcisi yerini aldı.

Eylemin üçüncü gününde HDP eski milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile Öcalan için düzenlenen özgürlük yürüyüşünün katılımcıları da Öcalan’a Özgürlük Nöbeti alanına geldiler. Güney Kürdistan Parlamentosu’ndan ise YNK milletvekili Salar Muhammed ve Goran milletvekili Şêrko Hemo Emin de eyleme katılıyorlar.

KARTAL: ÖZGÜRLÜĞÜNE KADAR MÜCADELE İÇİNDE OLUNACAK

Eylemlerine ilişkin açıklama yapan Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen nöbetin 6 yıldır sürdüğünü hatırlattı. Dört parça Kürdistan’da halkın Öcalan’sız yaşam olamayacağının bilinciyle onun özgürlüğünü istediğini vurgulayan Kartal, bugün de bu temelde yaklaşan kurum temsilcilerinin eylemde olduğunu dile getirdi.

6 yıl boyunca Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemine katılanlara teşekkür eden Kartal, kurumlar olarak Öcalan’ın özgürlüğüne kadar mücadele içinde olacaklarının altını çizdi.

HDP, GORAN VE YNK PARLAMENTERLERİNDEN DESTEK

Yapılan bir basın açıklamasında konuşan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, eyleme destek için alana gelen mevcut İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile Güneyli parlamenterlere teşekkür etti. Kürt halkının Öcalan’ın özgürlüğünü istediğinin altını çizen Koç, Öcalan özgürleşene kadar bu eylemin süreciğini vurguladı.

Koç, Öcalan’ın özgürlüğünün Kürt halkının ve Ortadoğu halkları ile inançlarının da özgürlüğü olduğunu dile getirdi.

‘DEMOKRATİK BİR TOPLUM İÇİN ÖCALAN’IN PROJESİ ÖNEMLİ!’

Eylemde yerini alan bir Alman Kürt dostu da, Öcalan’ın demokratik toplum projesine vurgu yaptığı konuşmasında, Avrupa Konseyi (AK) önündeki eylemin önemine dikkat çekti. Alman eylemci, Öcalan için düzenlenen eylemlere tüm halkların katılması çağrısı yaparken, ‘Öcalan’sız yaşam olmaz’ sloganıyla konuşmasını sonlandırdı.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin AK, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) gibi yetkili kurumların olduğu bir semtte düzenlendiğini söyleyen bir Uzun Yürüyüş eylemcisi ise, bu kurumların derhal sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Eylemci, Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.