Kurtulan, Meclis'te konuştu: Kürt düşmanı ve hırsızsınız!

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Meclis'teki konuşmasında kayyum gaspları ve HDP'li gençlere yönelik işkencelere dikkat çekti.

Kayyum atamaları ve Gençlik Meclisi üyelerine dönük işkence iddialarını gündeme getiren HDP’li Fatma Kurtulan, Meclis Genel Kurul’da AKP’ye “Siz çok büyük Kürt düşmanısınız” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise kayyum atamalarını “anayasal tedbir” diyerek savundu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Meclis Genel Kurulu’nda gözaltına alınan HDP Gençlik Meclisi üyelerinin Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde işkenceye uğramalarını ve kayyum gasplarını gündeme getirdi.

GENÇLERE İŞKENCEYİ ANLATTI

Genel Kurul’da konuşan Kurtulan, 36 Gençlik Meclisi üyesinin işkenceye uğradıklarına dair bilgilere ilişkin avukatlarla yaptıkları görüşmelere yer verdi. Kurtulan, “Burada Metin Yılmaz’ın avukatıyla ve darp edildiğini iddia eden Nurullah Özgün’ün avukatlarıyla görüştüm. Sonuç itibarıyla bir kadın polisle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söylediler. Metin’in avukatı Metin’i daha önce de gördüğünü, 11 Kasım'da tekrar görmeye gittiğinde Metin’in duvara tutunarak, zorlanarak yürüdüğünü ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de darp raporu aldıklarını belirttiler” dedi.

Kurtulan, devamla şunları söyledi: “Türkiye'nin genel bir durumudur bu, yapılan her türlü hukuksuzluğu ispatlamakla uğraşırız her zaman, kabul edilmez. Hani, dün İçişleri Bakanı ‘Bu külliyen yalandır.’ dedi, yapılan görüşmelerde de AKP yetkilileri -buradakiler de, dışarıdakiler de- işkence olmadığını, hâlâ sıfır tolerans noktasında olduklarını iddia ediyorlar. İşkence derken Filistin askısını mı algılıyorlar sadece? Bunları işkence olarak Meclisimiz görür mü, görmez mi; vicdana ve takdirlere bırakıyorum.”

'KÜRT DÜŞMANISINIZ'

Kayyum gasplarına ilişkin de konuşan Kurtulan, “Bu sabah yine 4 belediyemize kayyum atandı, 16’dan 20’ye çıktı. Şunu artık açıkça ifade etmek lazım. Bu bir Kürt düşmanlığıdır, bunun başka adı yok. Bu, seçme ve seçilme hakkının gaspıdır. Bu, halk belediyeciliğinin yerine talan belediyeciliğinin inşasıdır. Hırsız gibi gece yarısı belediyelere girmekten utanmıyor mu artık bu hükümet?” dedi.

Kurtulan’ın kayyum gasplarının “Kürt düşmanlığı” olduğunu söylemesi ve işkenceye ilişkin verdiği bilgilere AKP'liler tahammül edemedi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, söz alarak, gasplar için "anayasal tedbir" dedi.

AKP’li Turan’ın ardından tekrar söz alan Kurtulan, “Kürtler tekrar sizinle birlikte kayyumunuzu sandığa gömüyor" dedi.