Kürt gençleri eylemde: Zamanı geldi!

Kürt gençlik hareketleri Fransa, Almanya ve Avusturya'nın bir çok kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle bir eylem gerçekleştirdi.

MARSİLYA

Marsilya'da Devrimci Gençler Hareketi (TCŞ-Tevgera Ciwanên Şoreşger) aktivisti gençler, Çarşamba akşamı saat 19.00 sıralarında “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” sloganı ile Belle de Mai meydanında toplandı ve yürüyüşe geçti.

Fransızca, “Zamanı Geldi: Abdullah Öcalan’a Özgürlük” yazılı pankart ile yürüyen gençler, yürüyüş boyunca Kürtçe ve Fransızca atılan sloganlarla Kürt Halk Önderi'ne özgürlük talebinde bulundu ve Türk faşizmini protesto etti.

70’e yakın gencin katıldığı eylemde, Kürt Halk Önderi'nin posterleri, PKK, KCK ve TCŞ bayrakları taşındı.

Yürüyüş güzergahı boyunca çok sayıda bildiri de dağıtan gençler, çevredeki insanların dikkatini eyleme çekmek için renkli meşaleler yaktılar.

Şehir içerisinde yaklaşık 20 dakika yürüyen gençler, yürüyüşün sonunda kısa bir miting gerçekleştirdi.

Devrim şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan mitingde TCŞ'li bir aktivist, Türk devlet faşizmi son bulana, Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar alanlarda olacaklarını belirtti.

Tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri de direnişi büyütmeye çağıran TCŞ aktivisti, “Gün Önder APO ile özgürleşme günüdür” diyerek sözlerini noktaladı.

BORDEAUX

TCŞ'li gençler, Bordeaux kent merkezindeki Grand Theatre önünde de bir araya geldi. Saat 19.00'da başlayan eylemde Fransızca “Öcalan’a Özgürlük” yazılı pankart açıldı.

“Biji Serok APO”, “Faşist Erdoğan” ve ‘Faşist Türk rejimine dur de" sloganlarını atan gençler, Kürt Halk Önderi'ne uygulanan tecride tepki gösterdi ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep etti.

Eylemde hem tecride hem de Türk devletinin Kürdistan'daki işgal saldırılarına ilişkin bildiriler dağıtıldı. Yaklaşık 40 dakika süren eylem sloganlar eşliğinde son buldu.

VİYANA

Avusturya'nın Viyana kentinde de aynı amaçla Jinên Xwendekar ên Kurdistan (JXK-Kürdistanlı Kadın Öğrenciler) ve Yêkîtiya Xwendekarên Kurdistan (YXK-Kürdistan Öğrenciler Birliği) bir miting düzenledi.

Miting saat 17.00’de Bundesplatz’da başladı. Kürt Halk Önderi Öcalan’ın kitapları ve broşürleri ile bir bilgilendirme standının açıldığı eylemde, Öcalan'ın kitaplarından da bazı bölümler okundu.

Eylemde ayrıca tecride ilişkin bir bildiri de okundu. Kürt öğrenciler "Düşünceler hapsedilemez! Önder APO'ya özgürlük, hemen şimdi" şiarı ile geçen Çarşamba günü Öcalan'ın düşüncelerini tanıtma eylemlerini başlatmıştı. Gelecek hafta Çarşamba günü de aynı amaçla bir miting yapılacak.

Mitingde yapılan bir açıklamada eylemin amacı şöyle özetlendi:

"Önderlik paradigması bugün başta Rojava olmak üzere tüm dünyada örnek bir toplumsal model haline gelmiştir. Önder APO'nun geliştirdiği toplumsal model toplumsal değerleri, kadın özgürlüğünü ve doğrudan demokrasiyi temsil etmektedir. Önderlik paradigması her türlü gericiliğe ve toplum dışı uygulamalara karşı gelişen bir yaşam felsefesidir. Bugün tüm dünyada bir toplumsal kriz yaşanmaktadır. Toplumun değerleri, ahlakı ve hakları ayaklar altına alınmıştır. Bu düzene karşı tek alternatif Önderliğin düşüncelerinin yaşam kazanmasıdır. Bu temelde Önder APO sadece düşünceleri ile değil fiziki olarak da özgür olmalıdır.”

MANNHEİM

TCŞ ve JXK (Kürdistanlı Kadın Öğrenciler) aktivisti gençler, tecridi protesto etmek amacıyla Almanya'nın Mannheim kentinde stant kurdu.

Merkez tren istasyonunda açılan stantta Kürt Halk Önderi'ne uygulanan tecrit, Kürtler ve siyasetçilerine yönelik benzeri görülmemiş baskılar ve Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Eylemciler adına yapılan açıklamada, “Kürt halkı üzerinde uygulanan faşizm ile tüm Ortadoğu’ya musallat olan Türk devletinin ve onun sistematik savaş hükümeti olan AKP-MHP faşist bloğunun durdurulması gerekiyor. Bunun için biz bulunduğumuz her yerde eylemselliğimizi korumaya devam edecek ve Ortadoğu’da demokratikleşmenin yolunun Rêber APO’nun özgürleşmesinden geçtiğini tüm dünyaya duyurmaya devam edeceğiz” denildi.

BENSHEİM

Almanya'nın Bensheim kentinde TCŞ aktivisti gençler, aynı amaçla bir eylem yaptı. Gençler Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu Almanca “Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğü İçin Birlikte Serhildan” yazılı afişleri şehrin farklı noktalarına yapıştırdılar.