Kurdistan Kızılayı 31. kongresini yaptı, hedeflerini belirledi

Almanya'nın Troisdorf şehrinde organize edilen Kurdistan Kızılayı'nın 31. Kongresi, yönetici, üye, işçi ve misafir kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kongre, Kurdistan-Almanya Kızılayı Genel Başkanı R. Bilgin'in açılış konuşmasıyla başladı.

Kongre gündemine göre yapılan yardım çalışmaları raporu ve 2023 yılı mali raporu incelendi. 2023 yılında gerçekleştirilen yardım çalışmalarına dair detaylar raporda yer aldı.

Yapılan yardımlar arasında öne çıkanlar şu şekilde sıralandı:

- Doğu Kurdistan'ın XOY kentinde meydana gelen depremde mağdurlara 12 bin 500 avro yardım yapıldı.

- 6 Şubat 2023'te Kurdistan, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremde toplamda 5 milyon 645 bin Euro yardım gönderildi. Bu yardımlarla depremzedelere çadır, soba, battaniye, gıda, su, hijyen malzemesi, süt ve bebek mamaları gibi temel ihtiyaçlar karşılandı.

Rapora göre 2023 yılında yapılan yardımların toplam değeri 9 milyon 302 bin 216 Euro oldu.

Kongrede, gelecekte yapılacak yardım çalışmalarının planları da ele alındı. Öne çıkan kararlar şu şekilde oldu:

- Tüm yardım kuruluşlarının faaliyetlerini dijital çağa uygun modernize etmeleri ve profesyonellik açısından gelişmeleri gerekiyor.

- Ofislerin ve personelin geliştirilmesi, genç işçi ve işçi alanlarında profesyonellik kazanılması için çaba sarf edilmesi kararlaştırıldı.

Delegeler, çalışmaları ve mali raporları onaylayarak gelecekte daha fazla yardım çalışması yapacaklarına dair taahhütte bulundu. Kongrede, işgalci devletlerin saldırıları, savaş, doğal afetler, yoksulluk ve hastalıklar nedeniyle Kurdistan'da mağdur ve yardıma ihtiyaç duyanların sayısının arttığına dikkat çekildi. Bu kapsamda, Kızılay'ın üyelik çalışmaları ve uluslararası kampanyalar gibi faaliyetlerini güçlendirmesi gerektiği vurgulandı.