Kürtlerden İtalya halkına dayanışma mesajları

Kürdistanlılar, koronavirüse karşı mücadele eden İtalya halkına dayanışma mesajları gönderiyor.

İtalya'nın birçok kentinde İtalyanlar ve Kürdistanlılar, evlerinin camlarına ve balkonlarına koronavirüse karşı dayanışma amacıyla pankartlar, dövizler astı. Sosyal medyada da Kürtlerin destek çağrısı gündem oldu.

KÜRT KADINLARDAN KAMPANYA VE MEKTUP

İskandinavya ülkeleri; İsveç, Norveç, Finlandiya ve Danimarka'da Kürt kadınları, İtalyan halkıyla dayanışmak için bir kampanya başlattı.

Balkonlarda mumlar yakan, İtalyanca ve değişik dillerde dayanışma mesajları veren pankart ve dövizler asan kadınlar, Çav Bella Marşı'nı çaldı.

Sosyal medya üzerinden de dayanışmayı yürüten kadınlar, “Kürt halkı İtalya'yla birlikte”, “Dayanışma direniştir!”, “Normal olana geri dönmeyelim, çünkü sorun normal olandır”, “Sağlık bir haktır!”, “Evde kalalım” ifadeleriyle dayanışma mesajları verdi.



Sara Kadın Birliği, koronavirüsten en fazla zarar gören İtalya, Fransa, İspanya ve İran büyükelçiliklerine taziye ve dayanışma mektupları gönderdi.

Sara Kadın Birliği, mektubunda, “Hepimiz İtalyan halkının şu anda yaşadığı büyük kaygı ve zorluklara tanıklık ediyoruz. Biz dünya liderlerinin Covid-19 virüsünü engellemek için çaba göstermeleri durumunda ülkenin yaşadığı trajedilerin engellenebileceğini biliyoruz” dedi.