Kürtler Viyana, ve Lahey'de PKK için yürüdü

Avusturya’nın başkenti Viyana ve Hollanda'nın Lahey kentlerinde Öcalan’a yönelik tecrit ve PKK’ye yönelik yasaklar protesto edildi.

Viyana'da Avrupa Birliği ülkelerinin PKK yasağına karşı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde yapılan yürüyüşe Avusturya'nın diğer eyaletlerinden de katılım oldu.

Cumartesi günü saat 15.00'te Westbahnof meydanında toplanan Kürtler ve dostları, "PKK yasağını kaldır", "Öcalan'a Özgürlük Kürdistan'a Statü", "PKK'nin Devrimi bir Başlangıçtı, direniş devam ediyor" yazılı pankartların yanısıra üç PKK yöneticisi Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Cemil Bayık'ın fotoğraflarının yer aldığı "2. Uluslararası Komploya Hayır" yazılı Pankartı da taşıdı.

Eylem “Kürdistan ve Dünya Devrim şehitleri” adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu ardından Avusturya Demokratik Kürt Toplum Meclisi eşbaşkanı Halis Sever bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için süresiz dönüşümsüz açlık grevi yapan DTK eşbaşkanı ve HDP’li vekil Leyla Güven'in eylemini selamlayan Sever, Leyla Güven'in eylemini sahipleneceklerini ve önümüzdeki günlerde açlık grevine başlayacaklarını söyledi.

Avrupa ülkelerinin PKK sembollerini yasaklamasının kabul edilemez olduğunu belirten Sever, bu yasaklamanın faşist Türk devletine hizmet ettiğini ve bir an önce bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

ABD’nin Kürt öncülerine dönük aldığı kararın da kabul edilemez olduğunu söyleyen Sever, “Bu 2. Uluslararası komplo girişimini direnişimizle boşa çıkaracağız” dedi.

Açıklama ardından yürüyüşe geçen kitle "Bijî Serok Apo", "Öcalan'a Özgürlük, Kürdistan'a Statü", "Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Yaşasın PKK" sloganları attı. Yürüyüş Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık binasının bulunduğu Heldenplatzt’a sona erdi.

HOLLANDA'DA YÜRÜYÜŞ VE AÇLIK GREVİ

Hollanda'nın Lahey (Den Haag) kentinde de Kürtler ve dostları Öcalan üzerindeki tecrit ve Avrupa'nın bir çok ülkesindeki PKK yasaklarına karşı bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş ardından yapılan mitinge, Hollandalı Sarı Yelekliler de dayanışmada blundu.

Lahey'de ayrıca HDP'li vekil Leyla Güven'in açlık grevine destek amacıyla süresiz dönüşümlü açlık grevi başlatıldı. Grev, "Önder Apo'yu özgürleştirelim" saloganı ile yürütülüyor. 

FREİBURG’DA “PKK 41 YAŞINDA” PANKARTI

Almanya’nın Freiburg kentinde ise bir grup Kürt genci, tren garı yakınındaki bir köprüye PKK bayrağı ve Öcalan posterinin yer aldığı “PKK 41 yaşında” yazılı pankart astı.