Kürtler ve dostları soykırım saldırılarını protesto etti

Türk devletinin düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarına karşı Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları alanlara çıktı.

Türk devletinin katlettiği kadınların fotoğraflarının taşındığı eylemlerde Avrupa’daki faşist saldırılar da protesto edildi.

DUİSBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Duisburg DKTM, ATİF ve AGİF'ın çağrısı ile saat 17.00’de Duisburg HBF önünde düzenlenen mitingde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Kürdistan’da sürdürdüğü işgal ve katliamlarla Avrupa’da başlattığı faşist saldırılar protesto edildi.

Eylemde sık sık “Jin, Jiyan, Azadi”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Katil Erdoğan", “Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atıldı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de DKTM ve Demokratik Güç Birliği’nin çağrısı ile Türk devleti protesto edildi.

Hauptwache’de toplanan yüzlerce kişi, “Türk devleti elini Rojava ve Şengal’den çek” yazılı pankart taşıdı.

“Katil Erdoğan”, “Çocuk katili Erdoğan”, “Biji berxwedana Şengale”, “Yaşasın Rojava devrimi” sloganları atıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda AKP-MHP faşizmine karşı mücadelenin yükseltilmesi çağrısı yapıldı.

AACHEN

Almanya’nın Aachen kentinde de Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Kürdistanlılar kent merkezindeki Elissenbrunen’da bir araya gelerek protesto etti.

Eylemde Türk devletinin soykırım ve işgal saldırılarının son bulması istenildi ve uluslararası toplumun bu saldırılara karşı sessiz kalınmaması istendi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde Rojva’daki işgal protesto edildi.

Kronprinzenplatz’da DKTM’nin çağrısı ile düzenlenen eyleme MLKP, Partizan, TJK-E, TCŞ, İnsaitive Solidarit Kürdistan katılım sağladı.

Kobanê’de katledilen 3 kadına ilişkin pankartlarının da açıldığı eylemde sık sık “Katil Erdoğan”, “Tüm işgalciler Kürdistan’ı defolun”, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganları atıldı.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

DKTD ve Zin Kadın Derneği’nin çağrısı ile düzenlenen eylem Place de Colombier’de yapıldı.

Republiqe Meydanı'na doğru yürüyün halk, "Kürdistan’da savaşa hayır", "Kürdistan faşizme mezar olacak" pankartı taşıyan halk sık sık "Katil, faşist, diktatör Erdoğan", "Öcalan' a özgürlük, Kürdistan'a statü", "Biji Serok Apo", "Jin, Jiyan, Azadi" sloganları attı.

Eylem konuşmalarla sona erdi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin işgal ve katliam politikalarını protesto etti.

Canabierre Meydanı’da bir araya gelen halk, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük”, “Avrupa Kürt katliamına ortak olma, Kürtler katlediliyor” yazılı pankart ile Öcalan, PKK, YPG, YPJ ve TJK-F, TCŞ flamaları taşıdı.

“Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “Kahrolsun işbirlikçiler”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Her der Heftenin, her der berxwedan” sloganları attı.

Bildirilerin de dağıtıldığı yürüyüş ardından Vieux-Port’da ise bir miting düzenlendi. Kobanê’de katledilen üç Kürt kadın ile hava saldırısı sonucu şehit düşenler başta bütün şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulan mitingde bildiri okundu ve konuşmalar yapıldı. Eylem sloganlarla sona erdi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Sêvê Kadın Meclisi, Extinction Rebellion Grubu ve Global Aktion sivil toplum örgütünün düzenlediği eylem Nytorv meydanında yapıldı.

Eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından konuşma yapan Sêvê Kadın Meclisi Eşbaşkanı Newroz Kiraz, “Faşist Erdoğan’ın korkulu rüyası olan devrim kadınlarını hedef alması ilk değildir. Biz bunu 2013’te Paris katliamında, 2016’Da Sêvê, Pakize ve Fatmaların, Hevrin Xeleflerin katledilmesiyle gördük. Bugün de Kobanê’de Zehra Berkel ve Emine Weysi ile şahit olduk” dedi.

Kiraz, daha sonra “Gelin beraber bu faşizme karşı örgütlenip, durduralım” çağrısında bulundu.

Mitinge telefon aracığıyla katılan HDP Kadın Meclisi sözcüsü Ayşe Acar Başaran, kadın katliamlarının sürgün ve tecrit politikaları ile 1999’da başladığını belirtti.

Eylem, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganları ile sona erdi.