Stuttgart'ta tutsaklarla dayanışma eylemi

Almanya’nın Stuttgart kentinde Stamheim Cezaevi’nde görülen 3’ü tutuklu, 2’si de tutuksuz Kürdün yargılandığı davaya devam edildi. Duruşma görüldüğü esnada ise cezaevi önünde tutsaklarla dayanışma eylemi düzenlendi.

Veysel S., Agit K., Özkan T. ve tutuksuz yargılanan Cihan A., Evrim A., hakkında davanın 60.’cı duruşması geçtiğimiz Perşembe günü sabah saat 09:00’da yeniden Stammheim Cezaevi salonunda görüldü.

Adli sicillerin okunduğu duruşmada ayrıca Hamburg’da yargılanan ve ceza alan Mustafa Çelik’in dosyasında Veysel S. ile ilgili olan bazı bölümler okundu. Avukatlar, cezası kesinleşmiş birinin dosyasından bölümlerinin burada okunması buradaki kişiler hakkında da karar verildiği anlamına gelir diyerek bu duruma itiraz ettiler. Mahkeme 24-25 Eylül tarihlerine ertelendi.

TUTSAKLARLA DAYANIŞMA EYLEMİ…

Duruşma bitimi sonrası Stammheim Cezaevi önünde FCK, DKTM, AGİF tarafından siyasi tutsaklarla dayanışma eylemi yapıldı. Eylemde “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” ve “Almanya’da Kürt politikacılara özgürlük” pankartı açıldı. Sık sık “Yaşasın cezaevi direnişi” “tüm siyasi tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı.

Eylemde Rote Hilfe temsilcisi bir açıklama yaparak 129a ve b’nin siyasi düşünceleri kriminalize ettiği vurgusunu yaptı. Ayrıca TSP yaptığı açıklamada, “İster Stuttgart, Hamburg, Celle ve Berlin'de Kürtlere yönelik skandal davalar, ister Münih'te yakın zamanda sona eren TKP / ML davası veya DHKP-C karşı dava olsun; tüm bunlar Almanya'nın silah teslimatı ve Türkiye ile ekonomik ilişkiler konusundaki düşüncesidir. Almanya böylelikle her gün insanlara suikast düzenleyen, tüm demokratik hakları kaldıran faşist bir diktatörlüğü destekliyor.

Madde §129a ve b kaldırılmalı! Madde §129a ve b ile ilgili tüm dosyalar düşürülmelidir!

Siyasi tutsaklarla dayanışma gösteriyoruz ve tüm siyasi tutsakların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” denildi.

FCK adına yapılan açıklamada, siyasi tutsaklarla dayanışma ve Stammheim mahkemelerine katılım çağrısı yaptı.

Ayrıca duruşma avukatlarından Martin Heiming davanın gidişatı hakkında bir açıklama yaptı.