Kürt sembollerinin yasaklanması Berlin’de protesto edildi

Almanya’da Kürt kurum sembolleri ve flamalarının yasaklanması Berlin’de Eyalet İçişleri Bakanları ve Emniyet Müdürlerinin katıldığı toplantı esnasında Demokrasi ve Özgürlük Platformu tarafından protesto edildi.

Brandenburger Tor'da Demokrasi ve Özgürlük Platformu tarafından yapılan mitinge kalabalık bir kitle katıldı.

“Öcalan'a özgürlük” ve “Kürt sembollerine uygulanan yasak kaldırılsın” pankartının açıldığı mitingde; “Be Serok jiyan na be”, “Biji Serok Apo”, “Yaşasın devrimci dayanışma” ve “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı. Türkiyeli ve Alman devrimcilerinin destek verdiği mitingde; KCKD-E Eş Başkanı Yüksel Koç, NAVDEM Eş Başkanı Tahir Köçer birer konuşma yaptı.

KCKD-E Eş Başkanı Yüksel Koç, Berlin’de yapılan toplantıya dikkat çekerek, Kürt halkı olarak Almanya'nın bu yanlışı ve haksızlığı düzelteceğini umduklarını belirtti.

Türkiye ve Almanya dışında Öcalan resimlerinin yasak olmadığını hatırlatan Koç, “Kürt Halk Önderi Öcalan'ın suretini Kürt halkının kalbinden söküp atamazsınız. Almanya'nın bu yasakları diktatör Erdoğan ve katil DAİŞ'e destek ve cesaret veriyor. Kürt halkı ve dostları olarak bu yasakları kabul etmiyoruz” dedi.

Polisin YXK’nin flamasını almasına tepki gösteren Koç devamla şunları söyledi: “Bu tavrı kınıyoruz. Yasaklayıp el koyduğunuz pankartların sahipleri DAİŞ katillerine karşı demokrasi ve tüm insanlık için savaşıyor.”

NAVDEM Eş Başkanı Tahir Köçer de Türkiye'de farklı kültür ve inançlara yapılan baskının Almanya'da da yapılmasının şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Köçer, “Bu yasak Alman devleti için büyük bir ayıptır. Derhal kaldırılmalıdır” diye konuştu.

Mitingde Alman katılımcılar da konuşmalar yaptı.