Kürt Kültür Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı

MŞD eşbaşkanı Fikret İgrek, Cumartesi günü Almanya'nın Dinslaken kentinde yapılacak Uluslararası Kürt Kültür Festivali'nin hazırlıklarının tamamlandığını belirtti.

Uluslararası Kürt Kültür Festivali'nin 26'ncısı 8 Eylül Cumartesi günü Almanya’nın NRW eyaletindeki Dinslaken kentinde yapılacak. "Barış ve demokrasi için Abdullah Öcalan’a Özgürlük" ve "Efrîn'e sahip çık" sloganıyla gerçekleşecek olan festival Efrîn Platformu tarafından düzenleniyor. Her yıl on binlerce Kürdistanlının Avrupa’nın farklı şehirlerinden gelip buluştuğu festivalin hazırlıkları da son aşamaya geldi.

Meclîsa Şengalê ya li Derveyî Welat (MŞD) eşbaşkanı ve Tertip Komitesi üyesi Fikret İgrek zengin bir programa sahip festivalin hazırlık aşamasına ilişkin ANF'ye konuştu. 26'ncı Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ne kamuoyunun yoğun bir ilgisi olduğunu söyleyen MŞD eşbaşkanı Fikret İgrek hazırlık çalışmalarının genel olarak bittiğini söyledi.

'YEŞİLLER PARTİSİ VE SPD VEKİLLERİ DESTEK OLDU'

Hazırlık aşamasında Alman dostlarından büyük destek aldıklarını kaydeden İgrek, "Festival hazırlık sürecinde maalesef bazı sorunlarla karşılaştık. Bu sorunlarımızı giderme konusunda Alman Yeşiller Partisi ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekillerinin desteği oldu" diye konuştu.

Festivalin yapılacağı alanla ilgili belediyenin birtakım sıkıntılar çıkardığını söyleyen MŞD eşbaşkanı İgrek, "Festival hazırlıkları genel olarak bitti ama tekniki anlamda belediye bize bazı sıkıntılar çıkarıyor. Bu sıkıntıları giderme konusunda Yeşiller Partisi'nden Milletvekili Berivan Aymaz, siyasetçi Lilo Wallerich, SPD Milletvekilleri Rüdiger Weiss ve Dos Santos Herman ile geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirdik. Pazartesi günü de Belediye Başkanı Dr. Michael Heidinger ile bir görüşme gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Festivalin kesin olarak Dinslaken kentinde yapılacağını kaydeden İgrek, tekniki sıkıntıların da belediye başkanı ile yapılacak görüşmenin ardından çözüleceğini belirtti. Avrupa'nın farklı ülkelerinden binlerce kişinin festivale katılacağını sözlerine ekleyen İgrek, festivalden 1 gün önce akademisyenlerin, yazarların, Alman ve Türkiyeli dostların katılacağı bir resepsiyonun verileceğini belirtti.