Krasnodar ve Stavropol'da Newroz selamlandı

Rusya'nın birçok bölgesinde yaşayan Kürtler, Newroz etkinlikleri düzenledi.

Rusya'nın Krasnodar ve Stavropol bölgelerinde yaşayan Kürtler, Newroz etkinlikleri düzenledi.

Stavrapol bölgesinde yaşayan Kürtler Novoaleksandrovsk ilçesinin Razdolnoye köyündeki Kültür Evinde Newroz vesilesiyle konser gerçekleştirdi. Etkinliğe Kürtler ve dostları büyük ilgi gösterdi. Novoaleksandrovsk Belediye Başkanı Yardımcısı Garavenko Lyudmila, Novoaleksandrovsk Kürt Otonomisi Eşbaşkanı Huseyîn Ahmedov etkinlikte konuştu.

Yerel sanatçılar Mehmud Rustamov, Barî Osmanov ve Koma Kulîlîken Roje ve Koma Arî folklor gruplarının yanı konuk sanatçılar Mesûd Med ve Koma Kurdistan da etkinliğe katıldı.

KRASNODAR

Krasnodar kentinin Opera Palas salonunda bir araya gelen Krasnodar Kürtleri ve dostları, Newroz'u selamladı.

Krasnodar Bölgesi Kürtleri Otonomisi Başkanı Ankosî Îşxan, KNK Rusya üyesi Feyzo Abdulayev ve Kürt Kadınları Hareketi üyesi Dîlbera Wekîl konuşma yaparak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK önderliğindeki mücadele sayesinde Kürtlerin birliklerini sağladığı ve Kürt düşmanlarına karşı başarı elde ettiğini belirtti.

Yerel sanatçılar Barî Yusubov, Romîk Mamoyan, Barî Osmanov, Gulîzer Şaxbazova ve Bêrîvan folklor grubu ve konuk sanatçılar Mesûd Med ve Koma Kurdistan da etkinliğe katıldı.